Οι κοχύλες είναι από τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που υπάρχουν. Εδώ, τις απολαμβάνουμε γεμιστές με κοτόπουλο, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το θυμάρι, την ντομάτα κονκασέ και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15′. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χαλούμι,τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε στη βάση ένος ορθογώνιου πιρέξ 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα κοτόπουλου. Γεμίζουμε ένα-ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού και με το μείγμα του κοτόπουλου.
Βήμα 3
Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο στο πιρέξ. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 30΄ ή μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά.