Στήριξη στην Εύβοια που δοκιμάστηκε από τις φωτιές με προϊόντα της θεσσαλικής γης, τα οποία θα προσφερθούν στους επιχειρηματίες σε χαμηλή τιμή, ώστε οι τουρίστες να τα γνωρίσουν κι έτσι να ωφεληθούν με τη σειρά τους και οι θεσσαλοί παραγωγοί προτείνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Έγραψε ο Δημήτρης Κουρέτας για τον αλληλέγγυο τουρισμό:
“Τα προϊόντα της περιοχής μας που μπορούν να διακριθούν είναι: τα αμύγδαλα του Συκουρίου, τα κάστανα της Μελιβοίας, τα ακτινίδια του Πυργετού, τα φρούτα της περιοχής του Τυρνάβου, τα τυριά από μικρές ιδιαίτερες φάρμες της Ελασσόνας, τα ψυχανθή των Φαρσάλων και του Ενιπέα, το μέλι από τον Όλυμπο και την Ελασσόνα, η Ελιά της δυτικής Μαγνησίας, πολλά τοπικά κρασιά.
Φαντάζεστε κάθε τουρίστας της βόρειας Εύβοιας του χρόνου για παράδειγμα να έβρισκε στο μαξιλάρι του ένα ακτινίδιο Πυργετού; Αυτή η διατροφική ανασκαφή που κάνουμε μπορεί να δημιουργήσει ένα μπουκέτο τοπικών προϊόντων που θα βοηθήσει σημαντικά και τον τουρισμό της περιοχής μας», γιατί η περισσότερη παραγωγή δεν θα υπάρχει του χρόνου . Αλληλεγγύη λοιπόν από διπλανή περιοχή της Θεσσαλίας σε χαμηλή τιμή ώστε να διαφημίσει η Εύβοια τον αλληλέγγυο τουρισμό για 1-2 ίσως και 3 χρόνια . Ώσπου να πάρει μπρος ξανά η περιοχή . Θα είναι ένας λόγος να πάνε τουρίστες να δουν το μοντέλο .
Δεν είναι δύσκολο .
Δεν μιλώ για αναδάσωση ούτε για μέτρα ανάσχεσης των πιθανών πλημμυρών φέτος γιατί το θέμα δεν το ξέρω .
Αυτό όμως που ξέρω μπορεί να γίνει. Και μάλιστα στην κάθε συσκευασία που θα έρχεται από Θεσσαλία θα έχει τη φάτσα του παραγωγού ώστε να συνδεθεί όχι μόνο ο ευβιωτης αλλά και ο τουρίστας .
Επίσης προϊόντα πιστοποιημένα από άλλους νομούς της Στερεάς μπορούν να δουλέψουν . Δομοκός , Δωρίδα, Καρπενήσι , δελφικος ελαιώνας .
Όλοι στηρίζουμε την Εύβοια με προϊόντα που παράγονται δίπλα.