Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενάντια στο αντι-εργασιακό νομοσχέδιο: Καμία άδικη κοινωνία δεν μπορεί να είναι Πράσινη Κοινωνία

Με το νέο αντιεργασιακό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση παραδέχεται δημόσια και μάλιστα με στόμφο την αντεργατική και αντικοινωνική της φιλοσοφία που είναι εντελώς ασύμβατη και αναχρονιστική με τις παγκόσμιες εξελίξεις στην οικονομία και στην εργασία. Αν για αυτήν η εργασία αποτελεί έναν ακόμη παραγωγικό συντελεστή της Οικονομίας, για τους εργαζόμενους αποτελεί ανάγκη, μέσο βιοπορισμού και οικογενειακό εισόδημα.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την Κυβέρνηση ο Υπουργός Εργασίας, και ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, διακρίνεται από μία άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα αφού καταλύει σχεδόν κάθε εναπομείνασα πρόνοια για τους/ις της εργαζόμενους/ες και μας επιστρέφει σε μία άλλη εποχή πολλών γενεών πίσω. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ταυτίσει την εμμονή της περί αρίστων με το παλαιό καθεστώς της αριστοκρατίας, εισάγοντας νέες μορφές δουλείας.

Με το μανδύα ορισμένων δήθεν εκσυγχρονιστικών αντιλήψεων που περιορίζονται απλά στην ψηφιακή αποτύπωση των όρων εργασίας και αυτό χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις, η Κυβέρνηση ισοπεδώνει σημαντικότατα εργασιακά δικαιώματα ελαστικοποιώντας τα, αρχίζοντας από το ιστορικό οκτάωρο που κατακτήθηκε με αίμα, την προστασία από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες με απολύσεις ακόμη και στην περίπτωση που αυτές κρίνονται παράνομες από τη δικαιοσύνη και με την κατάργηση των περισσότερων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι εργασιακές σχέσεις αντί να βελτιωθούν με την εφαρμογή της 4ης Βιομηχανικής Ψηφιακής Επανάστασης όπως συμβαίνει στις περισσότερες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, με την θέσπιση του αντιεργασιακού νομοσχεδίου θα γίνουν πιο απάνθρωπες και θα μας επιστρέψουν σε πρωτόγονες, προβιομηχανικές εποχές.

Η Κυβέρνηση αντί να ζητάει από τους επιχειρηματίες να επενδύσουν σε τεχνολογία εξειδίκευση, έρευνα, καινοτομία και εξωστρέφεια, ενοχοποιεί για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας την εργασία ζητώντας από τον εργαζόμενο να εργαστεί δύο ώρες παραπάνω μπας και έρθει η ανάπτυξη.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ οραματιζόμαστε μια σύγχρονη και ανθεκτική Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία που θα προκύψει από τη δημιουργία νέων, εγγυημένων, πράσινων θέσεων εργασίας οι οποίες θα οδηγήσουν στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό το συγκεκριμένο αντιεργασιακό νομοσχέδιο δεν έχει καμία απολύτως θέση.

Για εμάς, θα πρέπει να αποσυρθεί ή να τροποποιηθεί πλήρως η πλειονότητα των άρθρων του, καθώς το μόνο που θα προσφέρει είναι η δημιουργία της πλέον άδικης κοινωνίας και μελλοντικών γενεών Ελλήνων εργαζόμενων – σκλάβων.

Για εμάς, ο μόνος εργασιακός στόχος είναι η θέσπιση του 6ωρου ή του 4ημέρου ή του εβδομαδιαίου 30ωρου όπως αυτό συμβαίνει πλέον στην προηγμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ καμία άδικη κοινωνία δεν μπορεί να είναι Πράσινη κοινωνία.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας