Λαμπρούλης: «Το ψηφιακό πιστοποιητικό διασφαλίζει τα κέρδη των ομίλων όχι την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων»

κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων σε τουρισμό, μεταφορές κλπ. και όχι η προστασία της υγείας των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού.

Σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την ΠΝΠ, τόνισε ότι το πιστοποιητικό θα αξιοποιηθεί ως πρόσχημα για να μη θωρακιστούν τα δημόσια νοσοκομεία, για τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, αλλά και στη χαλάρωση των μέτρων στα σύνορα και τις πύλες εισόδου, όπως απαιτούσαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που σχετίζονται με τις αερομεταφορές, τον τουρισμό, τα ξενοδοχεία.

Κατήγγειλε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ που διαγκωνίζονται για την πατρότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού καθώς και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την πανδημία για να περάσει νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Υγεία, όπως τις παρουσίασε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση -συνέχισε- προβάλλει ως λύση την ίδια αιτία που προκάλεσε τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, και είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, με τραγικά αποτελέσματα για τον λαό όπως είδαμε στη διάρκεια της πανδημίας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, όσο κι αν προσπαθεί να θέσει διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ για την Υγεία -υπογράμμισε ο Γ. Λαμπρούλης- εφαρμόζει κατά γράμμα τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ για λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας με την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς-πελάτες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επισήμανε πως το πιστοποιητικό είναι ένα πολυεργαλείο διαιώνισης της εγκληματικής πολιτικής για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων σε χώρους δουλειάς, σε μέσα μεταφοράς, για μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μπορεί ακόμα να αποτελέσει έναν μηχανισμό ηλεκτρονικού φακελώματος μέσω της μαζικής καταγραφής ιατρικών και άλλων δεδομένων από διάφορους μηχανισμούς, την εργοδοσία, την ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, τόνισε πως η ΕΕ με δική της ψηφιακή πύλη στηρίζει τα κράτη-μέλη στην ανάπτυξη λογισμικού για τη συγκέντρωση στοιχείων, που θα παραμείνει μάλιστα μετά την πανδημία. Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ επίσης για την ένταση των εκβιασμών από τη μεγαλοεργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και για την ένταση της καταστολής.

Ο Γ. Λαμπρούλης κάλεσε τον λαό να μη δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα για την κατάσταση που βιώνει καθημερινά στα νοσοκομεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, αλλά να διεκδικήσει μέτρα προστασίας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζικούς εμβολιασμούς με όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή σκευάσματα.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας