Δημοσκόπηση -«βόμβα» για το Δήμο! Δείτε ποιους ψήφισαν για τη θέση του δημάρχου οι Λαρισαίοι (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Η μη κερδοσκοπική δημοσκόπηση για τον Δήμο Λαρισαίων του Νίκου Καρδούλα, η οποία διενεργήθηκε με συλλογή απαντήσεων μέσω ερωτηματολογίου στο Facebook, έρχεται να «ταράξει τα νερά» στην περιοχή μας, σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Λαρισαίων για τη θέση του δημάρχου.

Αναλυτικά, οι ερωτήσεις που τέθηκαν αφορούσαν στο κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι Λαρισαίοι από τη νυν δημοτική αρχή, ποια προσωπικότητα της Λάρισας θεωρούν ως καλύτερη επιλογή για δήμαρχο και τέλος, ποια δημοτική παράταξη ψήφισαν την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών του 2019.

Το δείγμα των 2.126 Λαρισαίων πολιτών που έλαβαν μέρος στη διαδικτυακή δημοσκόπηση του Νίκου Καρδούλα κρίνεται ως πολύ μεγάλο, γεγονός που βοηθά στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων με ασφάλεια…

*Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (55,8%) δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σημερινή δημοτική αρχή, ωστόσο ο Απόστολος Καλογιάννης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στο ερώτημα για την προσωπικότητα που θα ήθελαν να δουν στη θέση του δημάρχου Λαρισαίων.

*Βοήθησε ασφαλώς το γεγονός ότι είναι ήδη 7 χρόνια στο τιμόνι του δήμου αλλά αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο δήμαρχος παίζει ουσιαστικά μόνος του στο χώρο της κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα που απέναντι του από το κομμάτι της κεντροδεξιάς οι «γαλάζιες» ψήφοι διασπώνται στα πέντε: Καραλαριώτου, Κέλλας, Αγοραστός, Τζανακούλης και Μαμάκος ακολουθούν κατά σειρά τον Καλογιάννη!

 

*Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Κώστας Αγοραστός ως εν ενεργεία Περιφερειάρχης και ενώ έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τέταρτη θητεία, εμφανίζεται αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου για δήμαρχος Λαρισαίων ενώ ακόμη πιο πάνω στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Χρήστος Κέλλας που διάφορα σενάρια εδώ και καιρό τον θέλουν να ενδιαφέρεται για το δήμο Λαρισαίων. Η Ρένα Καλαραλαριώτου στη δεύτερη θέση πίσω από τον Καλογιάννη, αναμενόμενο αφού την έχουν συνδυάσει οι Λαρισαίοι ως υποψήφια δήμαρχο τόσο το 2014 όσο και το 2019 ενώ δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το ποσοστό του Κώστα Τζανακούλη: 16 χρόνια δήμαρχος ήταν αυτά!

 

*Αυτός που κάνει δυναμικό μπάσιμο είναι ο Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος εμφανίζεται ξεκάθαρα αμέσως μετά την πρώτη 5αδα με τα «θηρία»: νυν δήμαρχος Λαρισαίων, επικεφαλής αντιπολίτευσης, βουλευτής, περιφερειάρχης, ρέκορντμαν δήμαρχος και… Μαμάκος! Φαίνεται πως οι τελευταίες παρεμβάσεις του τον έχουν βάλει για τα καλά στο κάδρο για το δήμο Λαρισαίων…

 

*Στις εκπλήξεις συγκαταλέγεται αναμφίβολα το όνομα του Αλέξη Κούγια (15ος!) ενώ χαμηλότερα του αναμενομένου (πιο κάτω και απ’ τον Κούγια…) βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης όσο και ο Γρηγόρης Πρεζεράκος που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση φημολογείται ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων αλλά ακόμη δεν… Τέλος από τη λίστα όσων ψηφίστηκαν στη δημοσκόπηση Καρδούλα για τη θέση του δημάρχου Λαρισαίων, απουσιάζουν κάποια ονόματα που νομίζουν ότι μπορούν εξ αποστάσεως να γίνουν «χαλίφηδες» στη θέση του Καλογιάννη! Η προσγείωση είναι απότομη…

 

B.B

Δείτε επίσης

Βρείτε μας