Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: Μπορούμε να απευθυνθούμε και σε άλλους συμμάχους για την ενίσχυση του αμυντικού εξοπλισμού

Οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος διαμηνύει ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν εγγυηθούν τα οπλικά Ρatriot, τότε η Άγκυρα θα στραφεί σε άλλους συμμάχους για την ενίσχυση του αμυντικού συστήματος.

«Προσεγγίζουμε τη συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν με θετική ατζέντα», προσέθεσε, ακόμη ο Τσαβούσογλου.

Λίγες ώρες μετά τις νέες πιέσεις της Ουάσινγκτον προς την Άγκυρα για αδρανοποίηση των ρωσικών πυραύλων S-400 και με γραπτή δέσμευση, ο Ταγίπ Ερντογάν, σε προκλητικό τόνο, διεμήνυσε ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση.

«Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα εξετάσουμε με τους ομολόγους μας τα ζητήματα που έχουμε στην ατζέντα μας. Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση. Επ’ ευκαιρία της Συνόδου θα συναντηθούμε κυρίως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν. Θα έχουμε συναντήσεις με τους ηγέτες της Λιθουανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας, κι αν το επιτρέπει ο χρόνος και με άλλους συμμετέχοντες» ανέφερε στην ΚΟ του κόμματός του ΑΚΡ.

«Το μόνο που περιμένουμε από τα μέλη της συμμαχίας, σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή, είναι να μας δείξουν σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας όπως και ευαισθησίες για την ασφάλεια της χώρας μας. Στους ομολόγους μας θα εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας στα ζητήματα αυτά» σημείωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Με πολλαπλές επεμβάσεις από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Λιβύη, η Τουρκία έδωσε την πιο αποτελεσματική απάντηση στις προσπάθειες να την εγκλωβίσουν στα παράλιά της» τόνισε, ακόμη, ο Ερντογάν.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας