Βέλγιο: Χωρίς τεστ και καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι που επιστρέφουν από πράσινες και πορτοκαλί περιοχές

Από την 1η Ιουλίου, οι πολίτες του Βελγίου που επιστρέφουν από χώρες της ΕΕ που βρίσκονται σε πράσινη ή πορτοκαλί ζώνη δεν θα έχουν υποχρέωση για τεστ ή καραντίνα, εφόσον έχουν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Βελγίου.

Οι μη εμβολιασμένοι εξαιρούνται από την καραντίνα. Ωστόσο, οφείλουν να υποβληθούν σε τεστ PCR, με εξαίρεση τα παιδιά κάτω των 12 ετών που είναι κάτοικοι Βελγίου και όλα τα παιδιά κάτω των έξι ετών.

Από το τεστ εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 12 ετών που είναι κάτοικοι Βελγίου και όλα τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Αρνητικό τεστ για όσους επιστρέψουν από κόκκινες περιοχές

Η επιστροφή από χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη, απαιτεί τεστ χωρίς καραντίνα αν είναι αρνητικό,
τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για όσους έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από Covid-19. Σε αυτήν την περίπτωση το τεστ PCR θα πρέπει να γίνεται το νωρίτερο 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Η επιστροφή από ζώνη υψηλού κινδύνου, όπου εντοπίζονται ανησυχητικές μεταλλάξεις του ιού, απαιτεί για εμβολιασμένους και μη δεκαήμερη υποχρεωτική καραντίνα και τεστ PCR την πρώτη και την έβδομη ημέρα.

Οι κάτοικοι του Βελγίου που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έχουν το δικαίωμα για δύο δωρεάν τεστ PCR το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, από τις 9 Ιουνίου, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν στις 23.30, είτε σε εξωτερικούς, είτε σε εσωτερικούς χώρους.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας