Θανάσης Μαμάκος: Άλλα δύο χρόνια χαμένα…

Βγαίνει μπροστά για τον Δήμο Λαρισαίων ο Θανάσης Μαμάκος!

Παρέμβαση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις δημοτικές εκλογές, έκανε ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων με την δημοτική παράταξη «Λάρισα Μπροστά», Θανάσης Μαμάκος, αναφέροντας τα εξής:

«Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τις δημοτικές εκλογές του 2019 και  μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι η ανανέωση της θητείας Καλογιάννη αποτελεί δυστυχώς πισωγύρισμα για το δήμο Λαρισαίων.

Έχουμε χορτάσει όραμα, υποσχέσεις και μεγαλοστομίες από τη δημοτική αρχή επτά χρόνια τώρα, ενώ στην πράξη είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, καμία φρέσκια ιδέα, ελάχιστη όρεξη για δουλειά προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η μάχη της καθημερινότητας έχει χαθεί πανηγυρικά, με τον δήμαρχο να σφυρίζει αδιάφορα καλώντας τους δημότες να μην ασχολούνται, λέει, με τα «μικρά» αλλά να επικεντρωθούν στα «μεγάλα» που ο ίδιος ονειρεύεται πως ΘΑ επιτύχει κάποια στιγμή στη Λάρισα. Η ζωή των Λαρισαίων όμως είναι κάθε μέρα και πιο δύσκολη σε μια πόλη που μοιάζει παρατημένη στο βωμό της… απογείωσης που περιμένουμε να έρθει! Η δημοτική αρχή Καλογιάννη που υποτίθεται κυνηγά τα «μεγάλα», τα πολλά, έχει αφήσει εντελώς τα «μικρά», τα καθημερινά… Έλα όμως που όλα αυτά συσσωρεύονται και το πρόβλημα έχει γίνει πια βουνό!

Ακόμα όμως κι από αυτά τα «μεγάλα» που συνεχώς ευαγγελίζεται η δημοτική αρχή Καλογιάννη άλλα έχουν βαλτώσει εδώ και χρόνια και άλλα έχουν δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα. Ακόμα περιμένουμε να λειτουργήσει το σύστημα ελέγχου με τις βυθιζόμενες μπάρες, ακόμα περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτριώσεων για το οικοδομικό τετράγωνο απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο, ακόμα περιμένουμε την υλοποίηση του OpenMall στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Από την άλλη τα έργα του ΣΒΑΚ αφενός ξεκίνησαν χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, πρόβλημα που εναγωνίως και κατόπιν εορτής  προσπαθεί  να επιλύσει η δημοτική αρχή, και αφετέρου σε πολλά σημεία, όπου ολοκληρώθηκαν, δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα κατά κοινή ομολογία των κατοίκων.

Το μοντέλο Καλογιάννη στη διακυβέρνηση του δήμου Λαρισαίων έχει αποτύχει παταγωδώς.

Η ανάγκη για αλλαγή είναι πλέον επιτακτική και δεν χωρούν καθυστερήσεις και λάθη, όπως αυτά που έγιναν πριν από δύο χρόνια στις εκλογές του 2019. Την επόμενη φορά δεν θα έχουμε καμιά δικαιολογία. Δεν πρέπει να μείνει άλλο η πόλη μας στάσιμη, δεν μας επιτρέπεται περαιτέρω συμβιβασμός με την απραξία και τον ωχαδερφισμό.

Είναι στο χέρι μας. Οι καιροί ου μενετοί».

Θανάσης Μαμάκος Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων

Δείτε επίσης

Βρείτε μας