Πολωνοί στα παράλια της Λάρισας με το «καλημέρα» στον τουρισμό

Επανεκκίνηση τουρισμού σήμερα και κατέφθασαν ήδη οι πρώτοι Πολωνοί στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας.

Η πολυπόθητη ημέρα ήρθε, οι οιωνοί στον τουρισμό προδιαγράφονται φέτος καλοί, αλλά πολλούς ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων τους βρίσκει με προβλήματα ρευστότητας και «άδειες τσέπες», που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα έξοδα των εργασιών συντήρησης και καθαριότητας των επιχειρήσεών τους.
Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων στην περιοχή μας, όπως την παρουσιάζει στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Π.Ε. Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου.
«Ανοίγουμε πανιά…» ήταν το μήνυμα του υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρας μας, και αντιπαραθέτοντας ο κ. Ευσταθίου, συμπληρώνει: «Πώς; Όταν άλλες βάρκες χάλασαν και άλλες έχουν βουλιάξει;».
Ο πρόεδρος εμφανίζεται να αντιμετωπίζει την επανεκκίνηση με συγκρατημένη έως διστακτική αισιοδοξία, καθώς αναφέρει ότι «έρχεται σήμερα στα παράλια του νομού Λάρισας, το πρώτο γκρουπ Πολωνών και θα ακολουθήσουν κι άλλοι…», ενώ υποστηρίζει «πως παράλληλα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την περιοχή μας και από Σέρβους».
Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι χρόνια τώρα αναπτύσσεται μια καλή συνεργασία τουριστικών πρακτόρων της Πολωνίας και της Σερβίας με τους επαγγελματίες των παραλίων Ν. Λάρισας και αυτό αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά φέτος, με τις πρώτες αφίξεις τουριστών.
Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού, αλλά και για τα πρωτόκολλα που είναι αναγκασμένοι να εφαρμόζουν επιχειρηματίες και τουρίστες, ο κ. Ευσταθίου ανάφερε: «Τα τουριστικά καταλύματα τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως και πέρυσι.
Σαν Ομοσπονδία, αυτό που ζητούμε, καθώς κρίνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει, για την προστασία όλων, είναι η 24ωρη λειτουργία κλιμακίων του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού, στις πύλες εισόδου των συνόρων της χώρας και στα αεροδρόμια».

ΟΙ 5 ΖΩΝΕΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, στη χώρα μας «υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, οι οποίες είναι:
1. Πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα: Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση. Πιστοποιητικό εμβολιασμού. PCR test έως και 72 ώρες πριν. Πιστοποιητικό ανάρρωσης. Ενεργοποίηση του Green Pass από 1/06
2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test.
3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.
4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό.
5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων».
Σε ερώτηση για τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά από τρίτες χώρες, ο Υπουργός επισήμανε ότι «έχουμε συγκεκριμένη στάση, φέτος ειδικά, τρίτα εμβόλια όπως το Σπούτνικ, όπως τα κινέζικα, να τα αποδεχθούμε διότι επηρεάζουν άμεσες αγορές, εξαιρετικά σημαντικές για τη χώρα μας».
Να σημειωθεί ότι ανοίγει ο σταθμός των Ευζώνων για τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και το Ορμένιο πιο ανατολικά, για τη Βουλγαρία, ώστε να μοιραστεί η κίνηση στις πύλες εισόδου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2021»
Παρατείνεται η ισχύς του «voucher 2020», με περισσότερες επιλογές καταλυμάτων από το μητρώο παρόχων. Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» παρατάθηκε για το 2021 και το voucher που έχει εκδοθεί το έτος 2020 ισχύει έως 31.12.2021, με περισσότερες επιλογές για την αξιοποίησή του, επιλέγοντας πάντα μεταξύ των καταλυμάτων που έχουν ενταχθεί στο μητρώο παρόχων. Όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή του προγράμματος: https://www. tourism4all.gov.gr/

Πηγή: eleftheria.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας