«Όχι» των Λαρισαίων καταστηματαρχών στην Κυριακάτικη λειτουργία – Τι λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών καταστημάτων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και παρέμειναν κλειστά σήμερα Κυριακή, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις της Λάρισας να μην λειτουργήσουν και την ερχόμενη Κυριακή 23/5/2021.

Συγκεκριμένα στη σχετική δήλωση που ανάρτησε ο κ. Παπαδόπουλος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τονίζονται τα εξής:

“Ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων για δύο επιπλέον Κυριακές:

Η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών – και όχι μόνο- ακόμη και αλυσίδες καταστημάτων παρέμειναν κλειστά σήμερα Κυριακή.
Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζοντας κατά τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, απόφαση που φωτογραφίζει μόνο τα μεγάλα mall, και πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων.
Μοναδική εξαίρεση τα καταστήματα των πολυεθνικών αλυσίδων που λειτούργησαν κανονικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ποιοι επιθυμούν και επιδιώκουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Πάγια και αμετακίνητη θέση μας είναι πως η Κυριακή ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Κάθε προσπάθεια για το αντίθετο θα μας βρει απέναντί της.
Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται περισσότερες ώρες, αλλά ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη για να μπορέσουν να μπουν σε τροχιά επανεκκίνησης και να κρατηθούν ζωντανές.»
Συνεπώς ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και σε απόλυτη σύμπνοια με τους περισσότερους εμπορικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, καλεί τα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους και τη επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου, θεωρώντας τις ήδη 8 θεσμοθετημένες υπεραρκετές για τη λειτουργία της αγοράς και πιστεύοντας αποδεδειγμένα ότι ουδέποτε συνεισέφεραν στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων.
Δείτε εδώ τη δήλωση:

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας