Το εύστοχο βέλος του Μάξιμου

Παρ’ όλες τις δυσκολίες που ακόμη υφίστανται στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, το τελευταίο χρόνο τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν κάπως καλύτερα. Ως εκ τούτου, ήταν εξαιρετικά εύστοχο το βέλος του Μάξιμου Χαρακόπουλου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισθέντων του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ελβετίας, Pierre-Alain Fridez και τον βουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας Eduard Kőck, που είχαν έλθει για «επιθεώρηση» στην χώρα μας. Ο Θεσσαλός πολιτικός από «θέση ισχύος», αφού δεν καλούμαστε να απολογηθούμε όπως στο παρελθόν, είπε στους συνομιλητές του «χαίρομαι που σας αιφνιδιάσαμε ευχάριστα και στο ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος των ασυνόδευτων παιδιών».
Όσο για τις «δήθεν επαναπροωθήσεις μεταναστών», δεν δίστασε να δείξει προς το μέρος της Άγκυρας αλλά και διαφόρων περίεργων ΜΚΟ που παίζουν το παιχνίδι της μαύρης προπαγάνδας κατά της Ελλάδας.
Στα θετικά της συνάντησης, ο Λαρισαίος επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας σημείωνε και την αποφυγή αντιπολιτευόμενων κορώνων. Ίσως, βοηθά και το γεγονός ότι ο ίδιος εστιάζει στην ουσία των προβλημάτων και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων…

Δείτε επίσης

Βρείτε μας