ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από το CDC για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer στους 12-15 ετών

Το πράσινο φως άναψε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για ανήλικους από 12 έως 15 ετών, στις ΗΠΑ .

Ήδη από αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσει η χορήγηση δόσεων στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, το ρίσκο από τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer, σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, είναι εξαιρετικά χαμηλό.

«Ο εμβολιασμός των εφήβων θα επιτρέψει την πιο ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία», δήλωσε η επιστήμονας δρ. Σάρα Όλιβερ από το αμερικανικό CDC.

«Το κόστος από το κλείσιμο των σχολείων θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στα 15 τρισ. δολάρια», συμπλήρωσε η ειδικός.

«Ο εμβολιασμός σε ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού θα επιτρέψει την επιστροφή στις προ-πανδημίας δραστηριότητες», τόνισε ακόμη.

Pfizer: Τέλος Μαΐου πιθανόν να εγκριθεί για παιδιά 12 ετών, λέει η επικεφαλής του ΕΜΑ

«Επί του παρόντος, ο στόχος που θέτουμε για έγκριση είναι κάποια στιγμή τον Ιούνιο. Προσπαθούμε να δούμε εάν μπορούμε να το επισπεύσουμε αυτό στα τέλη Μαΐου
», δήλωσε η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Έμερ Κουκ σε κοινή της συνέντευξη στην Handelsblatt και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Μας υποσχέθηκαν δεδομένα από τη μελέτη που έγινε από τον Καναδά τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες και αυτό θα μπορούσε να επισπεύσει την αξιολόγηση», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ το πότε θα ξεκινήσουν να χορηγούν το εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών ύστερα από το ‘πράσινο φως’ του EMA.

Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου με την εμπορική ονομασία Comirnaty στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών στις 3 Μαΐου, λέγοντας ότι αναμένει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του τον Ιούνιο. Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν χθες το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12 ετών, ενώ έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας