Οικολόγοι Πράσινοι: Μείωση της τιμής των εμβολίων, αύξηση της παραγωγής για όλη την ανθρωπότητα

Το θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι μείζονος σημασίας για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση της ευρεσιτεχνίας των εμβολίων προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή και η διανομή τους σε όλο τον κόσμο, έρχεται σε συνέχεια πολλών προσπαθειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για επιτάχυνση της παραγωγής και δίκαιης διανομής των εμβολίων. Δυστυχώς, την προηγούμενη εβδομάδα, πολλοί Έλληνες Ευρωβουλευτές ήταν ανάμεσα σε εκείνους που καταψήφισαν την τελευταία πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για ταχύ εμβολιασμό όλων των ανθρώπων, ώστε να σωθούν όσες περισσότερες ζωές γίνεται και να περιοριστούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Τόσο από ηθικής όσο και από υγειονομικής άποψης οι χώρες του δυτικού κόσμου οφείλουν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ενίσχυση του εμβολιασμού των φτωχότερων κρατών.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε ότι είναι σημαντικό, σε αυτή τη φάση, να εξετασθεί η μείωση της τιμής ανά δόση για κάθε εμβόλιο, καθώς και επιπλέον λύσεις για την αύξηση του αριθμού των παραγόμενων εμβολίων προκειμένου να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση. Η δημόσια υγεία και η δημόσια ασφάλεια είναι υπεράνω χρημάτων.

Η μετάδοση του κορωνοϊού φθάνει σε δραματική κλιμάκωση σε μια σειρά χωρών, όπως η Ινδία, η Νότιος Αφρική και η Βραζιλία. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε τη δίκαιη διανομή και την παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια κατά του COVID 19.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας