Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε ανακοίνωση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ τονίζονται τα ακόλουθα:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή, η γιορτή των εργαζομένων, των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά για το δικαίωμά τους στην εργασία, για σεβασμό σε όσα με αγώνες έχουν καταφέρει τα χρόνια που πέρασαν, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια από την δουλειά τους.

Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889 στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγο, την 1η Μαΐου 1886, οι οποίοι διεκδίκησαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας, καθώς και μπράβων της εργοδοσίας που οδήγησε σε αιματοχυσία.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ γιορτάζουμε μαζί με όλους τους αγωνιστές της καθημερινότητας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, την Εργατική Πρωτομαγιά, και τα δικαιώματα στην εργασία που σήμερα, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, κινδυνεύουμε να απωλέσουμε.

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που βρίσκεται προ των πυλών, μας ανησυχεί πραγματικά και μας τρομάζει για όσα διαφαίνεται ότι θα περάσει με την ψήφισή του. Η ανεξέλεγκτη τηλεργασία, οι ατομικές συμβάσεις, η συζήτηση για την αλλαγή του 8ώρου, οι υπερωρίες που συστηματικά δεν αποδίδονται ακόμα και από μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς, είναι μόνο μερικά από τα καίρια ζητήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αύριο όλοι.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε όλους τους εργαζομένους να αναλογιστούν τι πρόκειται να συμβεί με έναν νόμο που θα περιορίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα και να ενώσουν τη φωνή τους με την Οικολογική Πράσινη φωνή για εργασία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον προσωπικό χρόνο του καθενός μας.

Ας μην γυρίσουμε πίσω σε έναν εργασιακό μεσαίωνα που δεν γνωρίζει ωράριο, τόπο εργασίας και αμοιβή για τις εξτρά ώρες δουλειάς».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας