Διαδικτυακή Διαβούλευση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας: «Ετερότητα και Συμπερίληψη στην πόλη της Λάρισας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει διαδικτυακή διαβούλευση με θέμα «Ετερότητα και Συμπερίληψη στην πόλη της Λάρισας», κατόπιν πρωτοβουλίας της επιτροπής Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Μαΐου και ώρα 17:00 με 21:00, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΖΟΟΜ μεταξύ ανθρώπων ηλικίας 16 έως 30 χρόνων. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει».

Στόχος του κύκλου συζητήσεων είναι η προσέγγιση των εννοιών της ετερότητας και της συμπερίληψης μέσω του προβληματισμού και του γόνιμου διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων, η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά και η μέσω αυτής προώθηση της ισότητας και του σεβασμού της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου. Η έννοια της ετερότητας περιλαμβάνει την παραδοχή ότι κάθε άτομο είναι ξεχωριστή οντότητα, την κατανόηση ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και τον σεβασμό των ατομικών μας διαφορών.

Η αναγνώριση της ετερότητας περιλαμβάνει την αναγνώριση της αξίας και τον σεβασμό προς τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί και την αξιοποίηση αυτών των διαφορών ώστε να δημιουργούνται συνεκτικές και ποικιλόμορφες τοπικές, εθνικές και παγκόσμιες κοινότητες.

Αυτές οι διαφορές μπορεί να βασίζονται στην ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα, τη φυλή, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, τη φιλοσοφία, τις ικανότητες και αναπηρίες, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις γεωγραφικές -τοπικές ιδιαιτερότητες, τις εμπειρίες, τις προσωπικές πεποιθήσεις, την κατάσταση της υγείας και τα διαφορετικά υπόβαθρα εν γένει. Η έννοια της συμπερίληψης στην πόλη μας υποδηλώνει την αναγνώριση της ετερότητας των ατόμων, παρέχοντας ίση πρόσβαση και ευκαιρίες προς όλους να συμμετέχουν στην ζωή της πόλης στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Οι συζητήσεις θα αφορούν 5 επιμέρους θεματικές και κατά τη διάρκειά τους θα παραβρίσκονται ειδικοί με σχετικό επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας έχει την τιμή να φιλοξενεί στο τραπέζι συζήτησης τις παρακάτω εισηγήσεις: »Οι Ρομά στην πόλη της Λάρισας» από τον κ. Σωτήριο Βούλγαρη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και τον κ.Παϊτέρη Νίκο Πρόεδρο συλλόγου Ρομά Ν. Σμύρνης. »Πρόσφυγες και Μετανάστες στην πόλη της Λάρισας» από τον κ. Δημήτριο Δεληγιάννη Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου & Πρόεδρο Συμβουλίου Ένταξης Προσφύγων & Μεταναστών. »Ανισότητες στα εργασιακά δεδομένα της πόλης της Λάρισας» από την κ. Όλγα Τσιούρβα Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ. »Προσβασιμότητα στην πόλη της Λάρισας» από τον κ. Πάϊκο Στέφανο Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με  Αναπηρία (Π.Ο.Μ.Α.με.Α) Θεσσαλίας και τέλος στο τραπέζι συζήτησης θα ακουστεί το θέμα »Νέοι και κοινωνική επανένταξη στην πόλη της Λάρισας» από τον κ. Τράντα Γεώργιο Διευθυντή 2ου ΣΔΕ Λάρισας (φυλακές).

Πρόγραμμα Διαδικτυακής Διαβούλευσης

17:00-17:10 Έναρξη
17:10-17:25 Χαιρετισμοί

17:25-18:15 Εισηγήσεις Ειδικών

18:15-19:00 1η Φάση Διαβούλευσης

19:00-19:10 Διάλειμμά

19:10-19:55 2η Φάση Διαβούλευσης

19:55-20:15 Διάλειμμα

20:15-20:55 Παρουσίαση Πορισμάτων

20:55-21:00 Κλείσιμο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://forms.gle/6qndkrV3S9XuUbYb9.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, μπορείτε να βρείτε στην εκδήλωση “Ετερότητα και Συμπερίληψη στην πόλη της Λάρισας ” στο Facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/events/997823470954481/

Δείτε επίσης

Βρείτε μας