Στέλλα Μπίζιου: Το χαρτοφυλάκιο δεν είναι αυτοσκοπός – Αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας

Η Λαρισαία βουλευτής της ΝΔ σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Τι Νέα Λάρισα;

Η Στέλλα Μπίζιου εμβολιάστηκε και διαβεβαιώνει τον κόσμο πως όλα γίνονται με ασφάλεια, προσοχή και οργάνωση.

Τι λέει για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, την πορεία της πανδημίας και τη διαχείριση της από την κυβέρνηση καθώς και το πρόσφατο άνοιγμα της εστίασης. Πως σχολιάζει η πρώτη Λαρισαία «γαλάζια» βουλευτής τα δύο χρόνια με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και την προσωπική της πορεία στο κοινοβούλιο, πότε βλέπει εκλογές και τι απαντά στο ερώτημα αν είναι έτοιμη για… αναβάθμιση στον επόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης!

Και επιπλέον, τι κάνει την Στέλλα Μπίζιου να δηλώνει ευτυχισμένη και σε προσωπικό επίπεδο αυτή την περίοδο;

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Βουλάγκα

 

Να ξεκινήσουμε με το φλέγον θέμα των ημερών. Εμβολιασμοί. Άνοιξε η πλατφόρμα και για τη δική σας ηλικιακή ομάδα, είδαμε μάλιστα ότι προλάβατε ήδη και εμβολιαστήκατε. Αλήθεια, είχατε κάποια προτίμηση ή κάνατε όποιο εμβόλιο ήταν διαθέσιμο;

Ναι, έσπευσα να κλείσω το ραντεβού μου μόλις άνοιξε η πλατφόρμα και έχω ήδη κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca. Εμβολιάστηκα στο εμβολιαστικό κέντρο Τυρνάβου και θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο πως όλα γίνονται με ασφάλεια, προσοχή και οργάνωση. Ο πρωθυπουργός είπε πως το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο και η δήλωση του αυτή με εκφράζει 100%. Εμπιστεύομαι απόλυτα την επιστήμη και εφόσον με διαβεβαιώνει πως το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχω λόγους να την αμφισβητώ.

Να φανταστώ πως σκοπεύετε να ενημερώσετε και την κ. Βαγενά πως μόλις κάνατε το εμβόλιο; Το λέω γιατί θυμάμαι την πρόσφατη κόντρα σας περί εμβολιασμών «γαλάζιων» βουλευτών…

Στην κα Βαγενά έχουν ήδη απαντήσει τα γεγονότα. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εμβολιάζονται με την σειρά που επιτάσσει ο εμβολιαστικός σχεδιασμός.

Δεύτερο Πάσχα με κορωνοϊό και μέτρα από την κυβέρνηση. Τουλάχιστον φέτος κάναμε Ανάσταση στην εκκλησία και επιτράπηκε ο οβελίας, κάτι είναι και αυτό. Είστε αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας, βλέπετε φως στο τούνελ; Και αν ναι, πότε με το καλό πιστεύετε πως θα… απελευθερωθούμε από τον ιό;

Η επιχείρηση «Ελευθερία», ο εμβολιαστικός σχεδιασμός δηλαδή, υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς, οι νέες γενιές ανταποκρίνονται, τα κρούσματα μειώνονται. Συνεπώς ναι, αισθάνομαι αισιόδοξη ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος αυτής της περιπέτειας. Αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, ώστε αυτή η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα να είναι πλέον μόνιμη και να μην έχουμε άλλα lock down. Περάσαμε και περνάμε ακόμη μια πολύ δύσκολη περιπέτεια. Εγώ προτιμώ να εστιάσω στα θετικά αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Θετικό είναι ότι λειτουργήσαμε με αλληλεγγύη, με σεβασμό στο διπλανό μας. Δεν θα σταθώ καθόλου στις εξαιρέσεις των συμπολιτών μας που ενήργησαν ανεύθυνα και απερίσκεπτα. Θετικό είναι ότι ως χώρα διαχειριστήκαμε την πανδημία με συνέπεια, με ευθύνη με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Αλλά είμαστε και τυχεροί, τυχεροί γιατί ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της επιστήμης και έχουμε την ευκαιρία με το δώρο που μας έκανε η επιστήμη, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Πως τα έχει πάει ως τώρα η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας; Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη καραντίνα το Μάρτιο του 2020 είδαμε στα διεθνή ΜΜΕ διθυραμβικά σχόλια μέχρι και περί «ελληνικού θαύματος» στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τώρα όμως ακούγονται γκρίνιες στο εσωτερικό της χώρας και ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δέχεται καθημερινά σκληρή κριτική για την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα… Θεωρείτε ότι είναι υπερβολικές και άδικες οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να επενδύσει στην σύγχυση και την ανασφάλεια. Εδώ και καιρό προσπαθεί συστηματικά να υπονομεύσει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και η χώρα συνολικά να αντιμετωπίσει την πανδημία. Το σχόλιο του κου Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca είχε σαφή πρόθεση να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και να δημιουργήσει φόβο, ώστε να καθυστερήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα τα εμβόλια που διατίθενται στη χώρα μας έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση και αδειοδότηση από τις αρμόδιες διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές. Δυστυχώς για αυτόν, οι πολίτες για μια ακόμη μια φορά του γύρισαν την πλάτη και σπεύδουν να εμβολιαστούν μαζικά, αφού οι τριαντάρηδες και οι σαραντάρηδες κάθε μέρα σπάνε τα ρεκόρ εμβολιασμού. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση στην κριτική του.

Δεύτερη μέρα του Πάσχα άνοιξε επιτέλους ξανά η εστίαση. Με τραπεζάκια έξω φυσικά και αποστάσεις. Αργήσαμε να ανοίξουμε τα καφέ – εστιατόρια κλπ ή τώρα είναι όντως η κατάλληλη στιγμή και γιατί; Υποθέτω πως ο πρώτος σας καφές έξω με την παρέα σας θα είναι στη Λάρισα.

Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και έχοντας ως πυξίδα τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Η επανεκκίνηση της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και συνεργασίας μεταξύ επιστήμης και πολιτικής και, ας μην ξεχνάμε, ότι γίνεται με μέτρα προστασίας και περιορισμούς. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δίνουν την κατεύθυνση. Για μια ακόμη φορά θέλω να απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μου για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Χάρη στα εμβόλια το τέλος της πανδημίας φαίνεται να είναι κοντά, όμως μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη ανοσία πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Και ο πρώτος και ο δεύτερος και πιθανώς και ο τρίτος. Μου έχει λείψει τόσο πολύ η πόλη μου και ο κόσμος της, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για τον καφέ μου.

Τι γίνεται με τους σεισμόπληκτους στο Δαμάσι και στα χωριά της Ελασσόνας; Πολλές οικογένειες που έχουν ξεσπιτωθεί ζουν ένα δράμα και φοβούνται ότι θα τραβήξει για πολύ ακόμα… Η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της; Τι να περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτεία θα κάνει το χρέος της. Άλλωστε το κάνει ήδη. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης των πληγέντων, όπως στεγαστική συνδρομή, επιδότηση ενοικίου από 300-500 ευρώ, βοήθημα 600€ και αποζημίωση έως 6.000€ για αποκατάσταση οικοσκευής καθώς και επιχορήγηση των Δήμων για την αποκατάσταση των δημοσίων υποδομών. Η κυβέρνηση και όλοι μας, θα είμαστε δίπλα σε όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τον σεισμό μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και οι κάτοικοι να επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Σε δύο μήνες συμπληρώνονται δύο χρόνια με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αν έχουμε ζήσει πολλά αυτή τη διετία! Βλέπει εκλογές στον ορίζοντα η Στέλλα Μπίζιου; Πολλοί λένε για το φθινόπωρο… Ποια είναι η δική σας αίσθηση;

Στην Ελλάδα η συζήτηση για τις εκλογές συνήθως ξεκινάει την επομένη των εκλογών. Εγώ θα σας παραπέμψω στα λόγια του πρωθυπουργού: Η τετραετία θα εξαντληθεί.

Προσωπικά αντιμετωπίζω την κάθε ημέρα σαν να βρίσκομαι σε προεκλογική περίοδο, χωρίς εφησυχασμό γιατί θέλω να επιτελέσω στο ακέραιο το έργο που μου ανέθεσαν οι συμπολίτες μου.

Είστε η νεότερη βουλευτής του νομού και μάλιστα η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται με τη ΝΔ από το ψηφοδέλτιο της Λάρισας. Πώς κρίνετε τη μέχρι σήμερα παρουσία σας στο κοινοβούλιο αυτούς τους 22 μήνες και, πείτε μου ειλικρινά… Νιώθετε έτοιμη για το ενδεχόμενο αναβάθμισής σας σε έναν επερχόμενο ανασχηματισμό; Φαντάζομαι συμφωνείτε πως είναι κρίμα να μην εκπροσωπείται η Λάρισα στην κυβέρνηση…

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 158 βουλευτές και ευχή όλων μας είναι, στις επόμενες εκλογές, να τους αυξήσει. Όλοι τους είναι άξιοι και ικανοί και είμαι σίγουρη πως αγαπούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όπως εγώ τη δική μου, και θέλουν την εκπροσώπησή τους στην κυβέρνηση. Φιλοδοξία μου και στόχος είναι να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προωθώ τα συμφέροντα του νομού μας. Αυτό είναι το καθημερινό μου κίνητρο και η πηγή της έμπνευσης μου. Αν ο Πρωθυπουργός με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του θα είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ σε όποιο καθήκον μου ανατεθεί, αλλά σας διαβεβαιώ ότι το χαρτοφυλάκιο δεν είναι αυτοσκοπός.

Πού περάσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες; Αλήθεια, ποιο είναι το καλύτερο Πάσχα που έχετε ζήσει και σας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό; Και τι εικόνα κάνετε στο άκουσμα της λέξης «Ανάσταση»;

Το Ελληνικό Χριστιανικό Πάσχα είναι η κατ’ εξοχήν οικογενειακή γιορτή. Δεν μπορώ να φανταστώ τη γιορτή αυτή μακριά από την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Γιατί η Ανάσταση παραπέμπει στη χαρά και στην ελπίδα.

Κλείνοντας, δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να ρωτήσω… Σε προσωπικό επίπεδο είναι ευτυχισμένη αυτή την περίοδο η Στέλλα;

Ναι κύριε Βουλάγκα είμαι ευτυχισμένη, γιατί πρώτα από όλα έχω την υγεία μου και γατί η πορεία μου αυτά τα δύο έτη στο ελληνικό κοινοβούλιο, μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω καινούργια πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ συνάμα στάθηκα ικανή μαζί με τους συναδέλφους μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να διαχειριστώ με σύνεση, οργάνωση και προνοητικότητα πρωτόγνωρα γεγονότα που με έκαναν σοφότερη να πορευτώ στο μέλλον.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας