Από… «μπέμπης» ο Αγοραστός μας έφερνε στη Λάρισα το Άγιο Φως! (ΦΩΤΟ)

Επειδή πολλά ακούστηκαν και κάμποσοι βρήκαν (ξανά) την ευκαιρία να «βγάλουν τα φτυάρια» για τον Κώστα Αγοραστό, με το που τον είδαν και φέτος να μεταφέρει στη Λάρισα το Άγιο Φως…

Γουστάρεις-δεν γουστάρεις τον Αγοραστό, αυτό που οφείλεις να του αναγνωρίσεις είναι ότι ο «μικρός πρωθυπουργός» ανέκαθεν ήταν αυτό που λέμε, παιδί της εκκλησίας. Χριστιανόπουλο σωστό, Θεοσεβούμενος που πιστεύει πολύ και το δείχνει εμπράκτως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είχε παρουσιάσει στο Επισκοπείο Λάρισας το ψηφοδέλτιο του για τις Περιφερειακές εκλογές, ούτε φυσικά ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει μοιράσει εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ για να γίνουν ένα σωρό απαραίτητα έργα σε ιερούς ναούς ανά την Θεσσαλία.

Όπως κάνει π.χ. και για τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, εκεί που είναι η ενορία του και πήγε την Κυριακή του Πάσχα το Άγιο Φως. 1,5 εκ. ευρώ δίνει ο Αγοραστός για το έργο «Στατική ενίσχυση δαπέδου ισόγειου – οροφής υπογείου Ιερού Ναού Αγ.Νικολάου Μητρόπολης Λαρίσης – Τυρνάβου» και συνολικά 20 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη των εκκλησιαστικών μνημείων της Θεσσαλίας! Ποιος άλλος λοιπόν θα σκεφτόταν να μας φέρει το Άγιο Φως στην πόλη, τόσο πέρυσι που με την αυστηρή καραντίνα είχαμε κλειστές τις εκκλησίες το Πάσχα, όσο και φέτος που κατά τον Μητροπολίτη μας Ιερώνυμο έγινε η απρέπεια και δεν προσγειώθηκε το βράδυ του Μ. Σαββάτου το Άγιο Φως στη Λάρισα; Μα φυσικά ο Αγοραστός!

Και για όσους δεν το γνωρίζουν η επιλέγουν να ξεχνούν, ιδού και η απόδειξη ότι δεν το έκανε μόνο τώρα που είναι Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Το στιγμιότυπο είναι από την έλευση του Αγίου Φωτός στην 110 Π.Μ. το 2005.

Τότε ως βουλευτής, «φρεσκαδούρα» όπως βλέπετε και στη ΦΩΤΟ ο Κώστας Αγοραστός ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων για το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα απ’ όπου έφτασε με το C 130 και με τιμές αρχηγού κράτους στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα. Πίσω του μεταξύ άλλων διακρίνεται και ο τότε δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης. «Νιάτα»! Τι εποχές κι αυτές… Ήταν τότε που τον αποκαλούσαν και «μπέμπη» τον σημερινό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ένεκα baby face!

Άντε και του χρόνου… Εκτός κι αν τον προλάβει κανένας Κέλλας!

ΥΓ: Πάντως ο Ιερώνυμος μάλλον θα περίμενε να λάβει το Άγιο Φως νωρίτερα από τον μικρό Ιγνάτιο…

ΥΓ2: Το Πάσχα του 2023 που είναι και χρονιά εκλογών μπορεί και να μας το φέρει στο σπίτι ο Αγοραστός! Αλληλούια!

Β.Β.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας