Εστίαση ανοιχτή και έπεται συνέχεια – Τι ανοίγει και πότε

Η επανεκκίνηση της εστίασης σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, μετά από έξι ολόκληρους μήνες, ήταν μόνο η αρχή, καθώς ο Μάιος θα είναι μήνας «απελευθέρωσης» από τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων με υποχρεωτικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται να διευρυνθεί και το ωράριο στην εστίαση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και διεύρυνση του ωραρίoυ στην κυκλοφορία από τις 11 το βράδυ που είναι σήμερα, ενώ το άνοιγμα πλησιάζει και για τις οργανωμένες παραλίες.

Το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου θα σημάνει την επιπλέον χαλάρωση στα μέτρα, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η επιδημιολογική εικόνα θα το επιτρέψει.

Παράλληλα στις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να κινούνται από νομό σε νομό.

Την ίδια ημέρα, αναμένεται να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών. Μέχρι τότε το SMS στο 13033 εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ, με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν τους αντίστοιχους κωδικούς για τις μετακινήσεις τους.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας