Αλλάζει από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι ισχύει

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες ώρες είναι κάτι που μας έχει συνοδεύσει σε όλα τα lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού. Το άνοιγμα της εστίασης, όμως, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, μετά από έξι σχεδόν μήνες, σηματοδοτεί αλλαγές και σε σχέση με τις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει στην επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ότι από σήμερα 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας της κυκλοφορίας καθορίζεται στις 23:00 το βράδυ.

Ωστόσο παραμένει, έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση. Σημειώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Για την πληροφόρησή σας να αναφέρουμε ότι από τις 29 Απριλίου επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της Περιφερειακής Ενότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από σήμερα 3 Μαΐου, επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους. Προσοχή. Δεν επιτρέπεται, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Συνεπώς, τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. Σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00 ακριβώς.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας