Πλέγμα μέτρων για εστίαση και άλλες επιχειρήσεις από τον Δήμο Λαρισαίων – Απαλλαγή δημοτικών τελών για σεισμόπληκτους

Την υλοποίηση σειράς μέτρων στήριξης της εστίασης, του λιανεμπορίου και όλων των επιχειρήσεων που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή, στο πλαίσιο του δεύτερου lock down, αποφάσισε σήμερα κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαρισαίων.

Στη σχετική εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, αναφέρθηκε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εισηγείται η δημοτική αρχή και αφορούν ένα διττό πλέγμα μέτρων στήριξης μεγάλης ομάδας επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

α) απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων (π.χ. τραπεζοκαθίσματα, κλπ) όσων δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου και στην

β) απαλλαγή καταβολής των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος.

Αποτελούν σημαντικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές, με κρατική εντολή για ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα και οι οποίες προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία τους.

Σημειώνεται επίσης, ότι στην περίπτωση καταβολής των παραπάνω τελών κατά το διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν όσοι επαγγελματίες υπάγονται στα μέτρα στήριξης, αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα από το Δήμο Λαρισαίων μετά την έγκριση της εισήγησης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Απαλλαγές δημοτικών τελών και φόρων για σεισμόπληκτους

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Λαρισαίων, τα οποία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021 και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας