Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Γιορτάζοντας το βιβλίο και τους ανθρώπους του

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Το βιβλίο είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Η σημασία του εντοπίζεται στην εξέλιξη του ανθρώπινου πνεύματος και της ζωής του ανά τους αιώνες. Μέσω των βιβλίων μεταφέρεται γνώση, ψυχαγωγία δύο συστατικά που οδηγούν σε προσωπική αυτοβελτίωση.

Περισσότερο από ποτέ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον εγκλεισμό και την απομόνωση, το βιβλίο μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο, ως μέσο συντροφιάς, ενημέρωσης, καλλιέργειας και δημιουργικότητας.

Για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, μας δίνει τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τη δύναμη του βιβλίου, αλλά και να συζητήσουμε για τα προβλήματα του κλάδου, με τους ανθρώπους του, συγγραφείς και εκδότες.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος σε αυτή τη συζήτηση της Περιφερειακής Οργάνωσης Εξωτερικού των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, που διοργανώνουμε σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, στις 20:00 μέσω ΖΟΟΜ, και να ανταλλάξετε απόψεις με ανθρώπους του χώρου. Σας περιμένουμε!
https://us02web.zoom.us/j/84132482447
Meeting ID: 841 3248 2447

Μάθετε περισσότερα για τους ομιλητές μας εδώ: https://ecogreens.gr/pagkosmia-imera-vivliou…/

Δείτε επίσης

Βρείτε μας