Το σχέδιο «ΟΔΟΣ» για να μπει φρένο στα κορωνοπάρτι στις πλατείες

Με το μέτωπο των κορωνοπάρτι και των φαινομένων συνωστισμού στις πλατείες ασχολείται το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς η απειλή για εκτίναξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι τεράστια και δημιουργείται ανησυχία λόγω του ότι ο καιρός ευνοεί και το γεγονός ότι παραμένει κλειστή η εστίαση δεν βοηθά στη διοχέτευση του κόσμου με κανόνες και ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα κυριάρχησε σε σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι επιχειρείται να βρεθεί η χρυσή τομή και αυτό  γιατί η  επέμβαση της αστυνομίας θα μπορούσε να προκαλέσει φαινόμενα τύπου Νέας Σμύρνης.

«Πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση» ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στο newsbeast.gr, ενώ φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση της ομάδας ΟΔΟΣ (Ομάδα διαχείρισης οριοθέτησης συναθροίσεων) στα πρότυπα της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Πρόκειται για ό,τι πιο ήπιο διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή αστυνομικούς με ειδική γαλάζια στολή και χωρίς οπλισμό. Στόχος είναι να λειτουργούν αποτρεπτικά, όταν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού (μάσκες- κοινωνικές αποστάσεις).

«Δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον κόσμο. Η γραμμή είναι να κινούμαστε με περιπολικά, ηχητικά μηνύματα και παραινέσεις στους πολίτες» αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας