Ντουμπάι: Σύλληψη ομάδας γυναικών που πόζαραν γυμνές σε μπαλκόνι ουρανοξύστη (ΦΩΤΟ)

Σκηνές που έχουν προκαλέσει οργή στο αυστηρό ισλαμιστικό κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η αστυνομία στο Ντουμπάι συνέλαβε μια ομάδα γυναικών με την κατηγορία της ακολασίας, αφού έκαναν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες και πλάνα από τις γυμνές πόζες τους σε μπαλκόνι ουρανοξύστη.

Στις εικόνες αυτές, που καταγράφηκαν στην ακριβή γειτονιά «Μαρίνα» το περασμένο Σάββατο, διακρίνονται πάνω από δέκα γυμνές ολόγυμνες η μια δίπλα στην άλλη.

Πρόκειται για ένα γεγονός που έχει προκαλέσει σοκ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), όπου ακόμη και τα φιλιά σε δημόσια θέα ή η κατανάλωση αλκοόλ χωρίς άδεια έχουν οδηγήσει ανθρώπους στη φυλακή.

Οι παραβιάσεις του νόμου περί δημόσιας ευπρέπειας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του γυμνού και της «άσεμνης συμπεριφοράς», συνεπάγονται ποινές έως έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 5.000 ντίρχαμ (1.150 ευρώ).

Η κοινοποίηση πορνογραφικού υλικού τιμωρείται επίσης με ποινή φυλάκισης και βαριά πρόστιμα σύμφωνα με τους νόμους της χώρας – βάσει του ισλαμικού νόμου ή της Σαρία.

Η κρατική εφημερίδα The National ανέφερε ότι το περιστατικό φάνηκε να σχετίζεται με κάποιο «διαφημιστικό κόλπο», αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η αστυνομία του Ντουμπάι δήλωσε ότι στα άτομα που κρατούνται λόγω του «άσεμνου» βίντεο ασκήθηκαν διώξεις και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

«Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ενώ είναι φιλελεύθερα σε πολλούς τομείς σε σύγκριση με τους γείτονές τους στη Μέση Ανατολή, τα ΗΑΕ έχουν αυστηρούς νόμους αναφορικά την έκφραση – άτομα καταλήγουν στη φυλακή ακόμη και για σχόλια ή βίντεο που ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των κρατικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών της χώρας αποκλείει την πρόσβαση σε μεγάλους πορνογραφικούς ιστότοπους.

Πηγή: HuffPost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας