Κουρέτας: «Οι λαϊκές αγορές πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των αυτοαπασχολούμενων παραγωγών και εμπόρων»

Αντίθετος με το νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, που αναφέρεται σε όλες τις αλλαγές που θα έλθουν.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα σημεία που θα πλήξουν τους επαγγελματίας, αλλά και τους παραγωγούς. Αναλυτικά:

«Με συγκεκριμένο κυβερνητικό νομοσχέδιο, αλλάζει ριζικά η κατάσταση στο υπαίθριο εμπόριο σε βάρος των επαγγελματιών και παραγωγών στη λαϊκή αφού:

• Δίνεται η δυνατότητα αδειοδότησης σε εταιρείες, πέρα από τα φυσικά πρόσωπα όπως ισχύει σήμερα.
• Δημιουργούνται νέοι φορείς διαχείρισης λαϊκών αγορών καταρχάς στην Αττική και Θεσσαλονίκη (επέκταση στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές) με την μορφή ΣΔΙΤ οι οποίες ΣΔΙΤ αντικαθιστούν τις επιτροπές λαϊκών αγορών της κάθε Περιφέρειας σε βάρος παραγωγών και αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι οδηγούνται σε απώλεια θέσεων εργασίας και αφανισμό.
• Καταργεί την μόνιμη άδεια πωλητή λαϊκών αγορών και την δυνατότητα μεταβίβασής της με την κάθε θέση να βγαίνει σε πλειστηριασμό.
• Παραγωγοί και επαγγελματίες χάνουν τις θέσεις τους μετά το τέλος της τελευταίας θεώρησης της άδειάς τους αφού θα συμμετέχουν σε προκήρυξη θέσης λαϊκών αγορών με «πλειοδοσία».
• Αλλάζει το σύστημα μοριοδότησης καταργώντας τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία αντικαθιστά με την υψηλότερη οικονομική προσφορά του αιτούντος θέση.

Οι λαϊκές αγορές πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των αυτοαπασχολούμενων παραγωγών και εμπόρων, για να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στους καταναλωτές . Για ποιο λόγο να αφανιστεί ο κλάδος των μικροπαραγωγών ;

Το θεωρώ λάθος».

Δείτε την ανάρτησή του:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας