Αντιπλημμυρικά ύψους 2,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ποτάμια και ρέματα στο Δήμο Αγιάς

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες καθαρισμού και κατασκευής τεχνικών σε 22 ρέματα του Δήμου Αγιάς.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Ευρυμενών, σε περιοχές όπου είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά είτε τα πρανή εμφάνισαν υποχωρήσεις.

«Σήμερα υπογράψαμε ακόμη μια σύμβαση για σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές του Δήμου Αγιάς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες παρεμβαίνουμε  όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες,  υποδομές και το περιβάλλον. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν και με τα έργα της δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι θέσεις παρεμβάσεις

  • ΑΓΙΟΚΑΜΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΚΑ
  1. Αγιόκαμπος – Ρέμα Πουρί:
  • Κατασκευή συρματοκιβωτίων 400μ στη θέση «Αμμούδα»
  • Συμπλήρωση ενός συρματοκιβωτίου από την γέφυρα Καλατράβα μέχρι την ιρλανδική (αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στις παρακείμενες ιδιοκτησίες στο ρέμα)
  1. Σωτηρίτσα – Ρέμα Μαρίας

Δείτε επίσης

Βρείτε μας