Βασιλακόπουλος: «Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις – Θα μετακινηθούμε το Πάσχα»

Αντίθετος με το άνοιγμα των μεγάλων πολυκαταστημάτων, αλλά ξεκάθαρος και κατηγορηματικός για το άνοιγμα των μικρών επιχειρήσεων και μάλιστα άμεσα ήταν ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής υποστήριξε πως θα πρέπει να ανακατευθυνθούν οι επαφές που έχουν οι πολίτες σε σπίτια και πλατείες σε πιο ασφαλή σημεία και κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Για τον λόγο αυτό, τόνισε πως θα πρέπει να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών στο αντίστοιχο μήνυμα, ενώ οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες, είτε μάσκα υψηλής προστασίας είτε διπλή μάσκα. Η άποψη του καθηγητή είναι πως αν ανοίξει το λιανεμπόριο με αυτό τον τρόπο πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, άλλοι θα πάνε να ψωνίσουν και έτσι θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές στα σπίτια. Όπως είπε μάλιστα, «εγώ θα άνοιγα τις μικρές επιχειρήσεις σήμερα κιόλας».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Πάσχα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%. Τέλος, εκτίμησε ότι για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα , ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος λόγω της οριακής μείωσης στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας