Προς επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών το πρωί της Δευτέρας

Στην επιστράτευση γιατρών, ύστερα και από τις λίγες δηλώσεις συμμετοχής στην ενίσχυση του ΕΣΥ, θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα το πρωί η κυβέρνηση, καθώς στο δραματικό κάλεσμα του υπουργείου Υγείας, για ενίσχυση των νοσοκομείων στη μάχη κατά της πανδημίας, ανταποκρίθηκαν, συγκεκριμένα, μόνο 61 γιατροί.

Νωρίτερα, διαφωνία καταγράφηκε, με φόντο την επιστράτευση, ανάμεσα στον Πανελληνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με τον τελευταίο να αδειάζει εμφανώς, με ανακοίνωσή του, τον πρώτο.
Ξεκάθαρες αποστάσεις από την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος έκανε λόγο για αδιέξοδη στάση του υπουργείου Υγείας στο θέμα στελέχωσης του ΕΣΥ με γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική, παίρνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Μέσα από ανακοίνωσή του αδειάζει τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

«Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΙΣ, είναι απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του ΙΣΑ», επισημαίνεται συγκεκριμένα.

Την ίδια στιγμή,  συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε ο ΠΙΣ.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας