ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας: «Σε ένα και μόνο ειδικό σχολείο της Λάρισας υπάρχουν 14 κρούσματα»!

Σε ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας επισημαίνονται τα εξής:

«Για ακόμη μια φορά η ειδική αγωγή πέφτει θύμα των ανεπαρκειών του εκπαιδευτικού και υγειονομικού συστήματος. Δυστυχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα κυβερνητικά επιτελεία που μέχρι σήμερα δεν επέδειξαν καμιά φροντίδα, καμιά διαφοροποίηση, καμιά εξειδίκευση για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Ιδιαιτέρα στη Θεσσαλία υπάρχουν σχολεία ειδικής αγωγής με αίθουσες διαστάσεων 2χ2 (Ε.Δ.Σ. Φαρσάλων), σχολείο τύπου προκάτ (ΔΑΔ Λάρισας) όπου οι αίθουσες αερίζονται με φεγγίτες για παράθυρα, με εσωτερικούς στενούς διαδρόμους που με δυσκολία κινούνται αναπηρικά αμαξίδια, Ειδικό Σχολείο με πολυεπίπεδους χώρους (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαγνησίας) που δυσκολεύουν την μετακίνηση των μαθητών, Ειδικά Σχολεία με ελλείψεις χώρων των ειδικοτήτων που πραγματικά κάνουν δύσκολη την εκπαίδευση και παρέμβαση στους μαθητές (Ε.Δ.Σ. Γιάννουλης, ΕΝΕΕΓΥΛ Λάρισας, κ.ά.).

Μέσα σ΄αυτές τις συνθήκες και ιδιαίτερα όλο το διάστημα της καραντίνας (πέρσι και φέτος) οι συνάδελφοι μας υπηρετούν στα σχολεία τους με αυταπάρνηση γεγονός που τους τιμά.

Αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!

Καταγγέλλουμε την αναλγησία της κυβέρνησης και του υπουργείου καθώς και τον εμπαιγμό τους, πως δήθεν τα σχολεία δεν είναι χώροι διασποράς. Τα γεγονότα και τα νούμερα τους διαψεύδουν.

Σε ένα και μόνο ειδικό σχολείο της Λάρισας υπάρχουν 14 κρούσματα!!!

(9 εκπ/κοί και 5 μαθητές).

Δηλώνουμε πως δεν θα δεχτούμε άλλοι συνάδελφοι να κινδυνεύσουν στο χώρο εργασίας τους, δεν θα θρηνήσουμε άλλο μαθητή όπως συνέβη σε ειδικό σχολείο της Αθήνας!

Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά για να μην «χάνουν» οι μαθητές μας σημαντικά κομμάτια από το πάζλ της εκπαίδευσης τους, σημαντικές κατακτήσεις και δεξιότητες που αφορούν όλους τους τομείς ανάπτυξης τους.

Απαιτούμε όμως ασφαλές όλο το προσωπικό που εργάζεται στα ειδικά σχολεία και ασφαλείς τους μαθητές στα σχολεία τους!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·      Σχολικό Νοσηλευτή σε όλα τα σχολεία πρωτ/θμιας και δευτ/θμιας εκπ/σης με μόνιμη σχέση εργασίας.
·      Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.
·      Εξασφάλιση επάρκειας σε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας.
·      Αύξηση προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας σε όλα τα ειδικά σχολεία.
·      Αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών και μείωση του αριθμού των μεταφερόμενων για αποφυγή συγχρωτισμού.
·      Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν τις σχολικές μεταφορές με οχήματα που θα είναι αποκλειστικής χρήσης από τα σχολεία. Όσο και αν φαντάζει ουτοπικό το αίτημα αυτό, τα ιδιωτικά σχολεία έχουν τα δικά τους σχολικά λεωφορεία, αποδεικνύεται ότι το αίτημα είναι απόλυτα εφικτό, αν υπάρχει πολιτική βούληση.
·      Μαζικοί εμβολιασμοί με προτεραιότητα τα ειδικά σχολεία και τα ΚΕΣΥ.
·      Κτηριακές υποδομές με κατάλληλους και απαραίτητους χώρους όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν θα «στοιβάζονται»».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας