Μάξιμος με Καραμανλή στις σεισμόπληκτες περιοχές: Οι σεισμόπληκτοι δεν είναι μόνοι και αβοήθητοι

Το κράτος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες από τους μεγάλους σεισμούς της 3ηςκαι 5ηςΜαρτίου. Οι συμπολίτες μας σε καμία στιγμή δεν ένιωσαν μόνοι και αβοήθητοι. Όλες οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι φορείς βρέθηκαν επί τόπου, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα σεισμόπληκτα χωριά Δαμάσι Τυρνάβου, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννη Ελασσόνας του υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «εκείνο που προέχει είναι η επίλυση του πλέον φλέγοντος προβλήματος, αυτού της στέγασης όσων οι οικίες έχουν χαρακτηριστεί ως ακατοίκητες. Κι αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η παρουσία του φίλου υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ιδίοις όμμασι διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος και πληροφορήθηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων αλλά και τους κατοίκους την όλη κατάσταση.Είναι θετικό ότι ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τροχόσπιτα και αναμένονται άμεσα οικίσκοι με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του χώρου που θα φιλοξενηθούν από τους οικείους δήμους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήρε το ζήλο και την αποτελεσματικότητα των κλιμακίων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών που εργάζονται εντατικά για την καταγραφή των ζημιών, και ήδη έχουν γίνει 2.500 καταγραφές και αυτοψίες σε κτίρια. Ο κυβερνητικός βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η άμεση αρωγή των 600 ευρώ στους σεισμόπληκτους όσο και η επιδότηση 6.000 ευρώ για την αγορά οικοσκευής θα διατεθεί με διαδικασίες φαστ τρακ. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι στους πληγέντες θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ τον μήνα για το επόμενο εξάμηνο, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στέγασης, ακόμη και αν φιλοξενούνται. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο αποφάσεις για την στεγαστική συνδρομή έως 800 ευρώ το τ.μ. για την ανέγερση νέων κατοικιών ή αντίστοιχη για την επισκευή θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους κατοίκους».

Στο Δαμάσι προηγήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα, ενώ στο Μεσοχώρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. ΝίκοΓάτσα.

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας