Λάρισα: Ελέγχθηκαν οι γέφυρες, σειρά έχουν τα σπίτια και τα σχολεία μέσα στην πόλη

Συνεχίζονται και σήμερα οι έλεγχοι κτιρίων στην πόλη της Λάρισας για ενδεχόμενες ζημιές από την σεισμική ακολουθία των τελευταίων ημερών που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου που θα τοποθετηθούν τα κοντέινερ και τα τροχόσπιτα για τους άστεγους. Οι οικίσκοι εφόσον ολοκληρωθούν οι χώροι αναμένεται να τοποθετηθούν σε μια εβδομάδα. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για λειτουργία κινητής Μονάδας εμβολιασμών κατά του covid -19. Εντός της εβδομάδας γίνεται προσπάθεια θα γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Οι έλεγχοι γίνονται από είκοσι δυο (22) κλιμάκια μηχανικών του Δήμου και του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας. Τα κλιμάκια θα ελέγξουν κτίρια, σύμφωνα με την λίστα που έχει δημιουργηθεί, με τις αναφορές των συμπολιτών στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων.

Από τον Δήμο ανακοινώνεται ότι “Παρακαλούνται οι συμπολίτες οι οποίοι λαμβάνουν sms στα κινητά τους τηλέφωνα για ραντεβού ελέγχου, να απαντούν και να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους, στο ακίνητο, στο τηλέφωνο 2410 623398. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο λειτουργεί μόνο για αυτό το λόγο.

Τυχόν επικοινωνία για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη επαναλαμβάνουμε ότι γίνεται στα τηλέφωνα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ! 2410 614637 και 2410 623526.

Πολίτες οι οποίοι δεν θα επικοινωνούν για επιβεβαίωση της παρουσίας τους στο συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν θα είναι εφικτός ο έλεγχος στα ακίνητά τους αύριο. Τα κτίρια τους θα ελεγχθούν σε επόμενη φάση”.

Σημειώνεται επίσης ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των κατοικιών στα χωριά του Δήμου και σήμερα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων με κοινωνικούς λειτουργούς θα βρίσκονται στα χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας για να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους κατοίκους για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Χθες, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις γέφυρες της πόλης, από ειδικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί στα σχολικά κτίρια.

Πηγή: ert.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας