Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί στην Π.Ε. Λάρισας – Χωρίς τηλεκπαίδευση λόγω των σεισμών

Κλειστά θα είναι και σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημόσια και ιδιωτικά) Ειδικής Αγωγής  όπως και οι παιδικοί σταθμοί στην Π.Ε. Λάρισας.

Να σημειωθεί, όπως ανακοίνωσαν οι Περιφερειακές Διευθύνεις Α/θμιας και Β/θμιας δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης, στις σχολικές μονάδες που αποφασίστηκε να μείνουν κλειστές λόγω της σεισμικής δραστηριότητας.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις των Δήμων:

Δήμος Λαρισαίων
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμου Λαρισαίων (Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής), δημόσια και ιδιωτικά, όπως και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 10 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των κτιρίων από τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων για πιθανές ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα.

Δήμος Ελασσόνας
Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Ελασσόνας τόσο της Α/Βαθμιας όσο και της Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί από: Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Παράλληλα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τηλεκπαίδευσης μέσω Webex.

Δήμος Τυρνάβου
Με απόφαση του Δημάρχου Τυρνάβου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών στο Δήμο Τυρνάβου στις 08, 09 & 10 Μαρτίου 2021, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα κτήρια.
Επίσης κατά τις παραπάνω ημέρες δεν θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) στις σχολικές μονάδες.

Δήμος Αγιάς
Κλειστές θα παραμείνουν για τρεις ημέρες όλες οι σχολικές βαθμίδες στο Δήμο Αγιάς (Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης, και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου).

Δήμος Κιλελέρ
Με απόφαση του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου δε θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 08 Μαρτίου και έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κιλελέρ λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιοχή μας. Αναλυτικά δε θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Δήμος Τεμπών
Με απόφαση του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη,για προληπτικούς λόγους, λόγω της συνεχιζόμενης μετασεισμικής δραστηριότητας, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμου Τεμπών.

Δήμος Φαρσάλων
Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, μέχρι ΚΑΙ την Τετάρτη 10 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων.

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση των ελέγχων των κτηρίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση την ερχόμενη Τετάρτη.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας