Από κοντά ο Κέλλας τον Καραμανλή σε Δαμάσι, Αμούρι και Βλαχογιάννι (ΦΩΤΟ)

«Η έλευση του υπουργού Υποδομών και φίλου Κώστα Καραμανλή έδωσε μία ακόμη ευχάριστη είδηση, την επιδότηση ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτη οικογένεια μέχρι να ξαναχτιστεί το σπίτι της. Η εξέλιξη αυτή προσφέρει ανακούφιση στους δοκιμαζόμενους συντοπίτες μας και, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το αύριο.»

Αυτά δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την επίσκεψή του στις σεισμόπληκτες περιοχές και, συγκεκριμένα, στο Δαμάσι, το Βλαχογιάννι και το Αμούρι, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, επιβλέποντας τις αυτοψίες στα σεισμόπληκτα κτίσματα.

Ο Κώστας Καραμανλής, εκτός από την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης για την επιδότηση ενοικίου, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση τροχόσπιτων και κοντέινερς, η οποία επεκτείνεται διαρκώς, ώστε να προστατευτούν όλοι οι πληγέντες, ενώ σημείωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί 2.500 καταγραφές σε σπίτια και κτίρια, που υπέστησαν ζημιές, από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εθελοντές του ΤΕΕ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, ενώ ζήτησε, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον γ. γ. Υποδομών Γ. Καραγιάννη, να υπάρξει ειδικό σχέδιο για την ανοικοδόμηση των ιερών ναών, που θα δώσει αισιοδοξία στους δοκιμαζόμενους συντοπίτες μας, επισημαίνοντας πως η Εκκλησία είναι το πνευματικό «στήριγμα» των χριστιανών.

Τέλος, ο κ. Κέλλας άκουσε με ικανοποίηση τον κ. Καραμανλή να συνηγορεί στο αίτημά του για κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό των σεισμοπαθών που διαβιούν στις σκηνές σε συνθήκες συγχρωτισμού.

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας