Αναστολές εργασίας Μαρτίου: Παρατείνεται η προθεσμία για Λάρισα, Τρίκαλα

Μέχρι και σήμερα το απόγευμα  έχουν προθεσμία οι επιχειρήσεις – εργοδότες που είτε είναι κλειστές με κρατική εντολή είτε ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας)  να υποβάλλουν αίτηση αναστολής σύμβασης για μέρος ή το σύνολο των εργαζόμενών τους, που αφορά στο διάστημα από 1η έως και 8 Μαρτίου.

Βάσει των νέων κριτηρίων, οι επιχειρήσεις που «κόβονται» είναι επιχειρήσεις ανοιχτές αλλά πληττόμενες βάσει ΚΑΔ, που:

-ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν τον Ιανουάριο του 2018 και ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ από 1 Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2020, επίσης

δεν άνοιξαν υποκατάστημα μετά τον Απρίλη του 2019, αλλά παρόλα αυτά είχαν αύξηση τζίρου το 9μηνο Απρίλιος – Δεκέμβριος 2020 συγκριτικά με το ίδιο 9μηνο του 2019.

Βάσει των διευκρινίσεων του υπουργείου Εργασίας, οι προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά για να μείνει εκτός αναστολών μια επιχείρηση. Αντίθετα, επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν μετά τον Ιανουάριο του 2018 ή δεν είναι καν υποκείμενες σε ΦΠΑ – όπως ισχύει για παράδειγμα για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια – ή άνοιξαν υποκατάστημα μετά την 1η Απριλίου 2019, εντάσσονται στο μέτρο των αναστολών, αρκεί ο ΚΑΔ τους να βρίσκεται στη λίστα των  πληττόμενων.

Έως τις 12/3 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε Λάρισα και Τρίκαλα

Εν τω μεταξύ, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μέχρι και την Παρασκευή  12/3/2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων που επλήγησαν από τον σεισμό.

Από 13/3/2021 και μετά, οι επιχειρήσεις εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Δεν θα υπάρξει καμία άλλη παράταση για την υποβολή καταστάσεων έτους 2021.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας