Τσίπρας από Δαμάσι: Προέχει να δοθούν οι αποζημιώσεις – Κατ’ εξαίρεση εμβολιασμός των πληγέντων (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου» χαρακτήρισε την εικόνα που αντίκρυσε στο Δαμάσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο σεισμόπληκτη περιοχή το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο Αλέξης Τσίπρας που συνοδεύονταν από τα στελέχη του κόμματος κ.κ. Παππά, Κόκκαλη, Βαγενά και Ζαχαριάδη, ανέφερε πως πρέπει οι άνθρωποι που έχουν πληγεί να αποζημιωθούν άμεσα, ενώ ζήτησε να γίνει κατ’ εξαίρεση εμβολιασμούς για τον κορωνοϊού, στους ανθρώπους που ενδεχομένως θα μείνουν για αρκετό καιρό μακριά από τα σπίτια τους.

Αναλυτικά:

«Η εικόνα εδώ στο Δαμάσι είναι εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Είναι πράγματι ευτύχημα, μέσα σ’ αυτή τη δυστυχία πως δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και με την ψυχραιμία αυτών των κατοίκων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών και των μικρών μαθητών δεν είχαμε ούτε τραυματισμούς.

Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, όπως και οι ζημιές στα σπίτια. Πάρα πολλά από αυτά δεν μπορούν να κατοικηθούν και οι πολίτες περνούν δύσκολες στιγμές.

Αυτό που είναι κρίσιμο, είναι ότι προβλέπει ο νόμος για την άμεση στήριξη, να γίνει γρήγορα. Αυτό που προέχει είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις, να γίνουν οι αυτοψίες και να γίνουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις και κυρίως να προβλεφθεί η παρουσία των κατάλληλων κοντέινερ για να ανταπεξέλθουν σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Φυσικά να δοθούν και οι αποζημιώσεις και στις επιχειρήσεις, όπως και στην Εύβοια με εξάμηνη απαλλαγή από την φορολογία.

Τέλος κάνω έκκληση να δοθεί κατ’ εξαίρεση προτεραιότητα για τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων που ενδεχομένως να μείνουν για αρκετές μέρες έξω από τα σπίτια τους».

Δείτε τις δηλώσεις:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας