Λέκκας: «Πρωτόγνωρο φαινόμενο για μένα – Οι καινούργιες κατασκευές στη Λάρισα δεν διατρέχουν κίνδυνο»

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου, με τον Ευθύμη Λέκκα να δηλώνει πως, «είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που εγώ δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Ο ίδιος εξήγησε πως τι έχει συμβεί αυτές τις ημέρες, αλλά χαρακτήρισε το γεγονός πρωτόγνωρο για τον ίδιο που δεν το έχει συναντήσει ξανά ούτε στην Ελλάδα, ούτε στον κόσμο.

Εξήγησε, παράλληλα πως όλοι σήμερα διερευνούν την κατάσταση για να κατανοήσουν κι επιστήμονες αρχικά τι συμβαίνει, έτσι ώστε να δοθούν τα δεδομένα για να παρθούν και τα αντίστοιχα μέτρα. Παράλληλα συμπλήρωσε, «ένα σενάριο είναι να πάει ο σεισμός στα βορειοδυτικά, που θα ήταν ευτύχημα καθώς η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη. Ένα άλλο σενάριο, που δεν το βλέπω είναι να μεταφερθεί νοτιοανατολικά προς κατοικημένες περιοχές και να είχαμε προβλήματα. Αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο».

Για το αν οι Λαρισαίοι μπορούν να είναι στα σπίτια τους είπε: «Οι καινούργιες κατασκευές στη Λάρισα που είναι στον αντισεισμικό κανονισμό δεν διατρέχουν κίνδυνο. Αν είναι καλές οι κατασκευές, χωρίς τροποποιήσεις συνιστώ στους κατοίκους να είναι μέσα. Δεν το συνιστώ συνήθως, καθώς δεν ξέρω αν έχουν γίνει διάφορες παρεμβάσεις. Στα παλιά σπίτια, υπάρχει ένα θέμα. Γενικά να μην κάθεται ο κόσμος κάτω από προσόψεις είτε νέων, είτε παλιών κτιρίων.

Ενώ τέλος για το αν θα ενεργοποιηθούν άλλα ρήγματα και υπάρξει κίνδυνος ανέφερε: «Τίποτα δεν είναι απίθανο, αλλά δεν μπορούμε να διατυπώσουμε άποψη. Ίσως το απόγευμα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Αυτή τη στιγμή γίνονται ενέργειες για να δούμε τι συμβαίνει. Το βράδυ θα ανταλλάξουμε απόψεις για να κατανοήσουμε κι εμείς τι συμβαίνει».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας