Αίθριος καιρός με λιακάδα αύριο και το Σάββατο – Την Κυριακή έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή κυρίως τις βραδινές ώρες ενώ την Κυριακή αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες κυρίως σε τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά στη συνέχεια θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες βροχές στα νησιά του Ιονίου και δυτικής Στερεάς την Ήπειρο και τμήματα της Πελοποννήσου μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ στο Καρπάθιο δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο δυτικοί 2 με 4 αλλά σταδιακά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά από 7 έως 17.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα κοντά στον Πηνειό αλλά στη συνέχεια θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στις ορεινές και θαλάσσιες περιοχές ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενισχυθούν πρόσκαιρα και στα πεδινά. Αργά το βράδυ θα υπάρξει εξασθένηση των ανέμων παντού.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε:

 

Λάρισα 2 με 20°C

 

Τρίκαλα 3 με 18°C

 

Καρδίτσα 2 με 19°C

 

Βόλος 5 με 18°C

 

Καλαμπάκα 4 με 17°C

 

Ελασσόνα 3 με 18°C

 

Φάρσαλα  2 με 19°C

 

Αγια  2 με 17°C

 

Σποράδες 11 με 16°C

 

 

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας σε τμήματα των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου της Μακεδονίας της Θράκης των νησιών του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου ενώ ανεπηρέαστες θα παραμείνουν οι Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν προς το απόγευμα και το βράδυ σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 700 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 5 και στο νότιο Αιγαίο ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 17 και πιθανόν στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές τις πρωινές ώρες σε τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Μαγνησίας ενώ αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχοπτώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα των νομών Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στον Όλυμπο πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή κυρίως τις βραδινές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ με ενίσχυση στα θαλάσσια τμήματα στα 4 με 6 ενώ από αργά το βράδυ οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν στις Σποράδες σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 7 μποφόρ και ανατολικούς 3 με 4 στα πεδινά.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε:

 

Λάρισα 3 με 18°C

 

Τρίκαλα 4 με 17°C

 

Καρδίτσα 3 με 17°C

 

Βόλος 6 με 18°C

 

Καλαμπάκα 4 με 17°C

 

Ελασσόνα 4 με 17°C

 

Φάρσαλα 3 με 18°C

 

Αγια 3 με 17°C

 

Σποράδες 10 με 16°C

 

 

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως σε τμήματα των νόμων Θεσσαλονίκης, Κιλκίς ,Πιερίας, Εβρου, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας Καβαλας στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες την Εύβοια ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας πάνω από τα 600 με 800 μέτρα κατά μέσο όρο. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της Πελοποννήσου και πιθανόν της βόρειας Κρήτης ενω  αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο βόρειοι 3 με 4 ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο σταδιακά οι ασθενείς άνεμοι θα μετατραπούν σε βοριάδες 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς κελσίου σε Θεσσαλία, Μακεδονία Θράκη και βόρεια Στερεά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τοπικά τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά πάνω από τα 700 με 900 μέτρα κατά μέσο όρο ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα ανατολικά της Μαγνησίας και τις Σποράδες υπάρχει πιθανότητα για σύντομες καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές ενώ θα σημειωθούν και ομίχλες στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους που το βράδυ θα σταματήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 2 με 4 στις πεδινές περιοχές αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν ελαφρώς στα πεδινά και ως αργά το βράδυ και στα θαλάσσια τμήματα.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε:

 

Λάρισα  6 με 10°C

 

Τρίκαλα 6 με 9°C

 

Καρδίτσα 6 με 10°C

 

Βόλος 7 με 11°C

 

Ελασσόνα 5 με 8°C

 

Καλαμπάκα 5 με 8°C

 

Αγια 5 με 8°C

 

Φάρσαλα 5 με 9°C

 

Σποράδες 8 με 11°C

 

ΠΗΓΗ: WEATHER.US

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Δείτε επίσης

Βρείτε μας