Σεισμός Ελασσόνα: Στην πρώτη γραμμή ο Ερυθρός Σταυρός

Στην περιοχή του Τυρνάβου που επλήγη από τον σεισμό βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού για να συνδράμει όπου κριθεί απαραίτητο.

Διασώστης του Ερυθρού Σταυρού μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον δημοσιογράφο Κώστα Πλιάκο για τις έρευνες που πραγματοποίησαν στην περιοχή της Ελασσόνας:

«Είμαστε σε συνεχή επαφή και με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού και με το συντονιστικό κέντρο, έτσι ώστε να συνδράμει η 1η ομάδα έρευνας και διάσωσης με τους διασώστες σκύλους. Σε όσα κτήρια έχουν μερικώς καταρρεύσει από τον σεισμό ο σκύλος κάνει έρευνες, ωστόσο προς το παρόν ευτυχώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους».

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους

Τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κατοίκους που δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στις οικίες τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής που επιθυμούν να μεταβούν στις εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία μεταφέρει στην περιοχή 100 σκηνές, 10 γεννήτριες, 2.000 κουβέρτες, 200 υπνόσακους, 500 κρεβάτια και λοιπό υλικό, ενώ 150 σκηνές έχουν ήδη διατεθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και 32 από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την προσωρινή φιλοξενία πληγέντων από τον σεισμό.

Σημειώθηκαν επίσης μικρής έκτασης βλάβες στην ηλεκτροδότηση, ενώ άμεσα ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επιπλέον, το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει δεχθεί από την ώρα του σεισμού ογδόντα (80) κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μία απομάκρυνση ηλικιωμένου από την οικία του, στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας, δύο απομακρύνσεις ηλικιωμένων από την οικία τους στην περιοχή Μαγούλα Ελασσόνας και πενήντα παροχές βοηθείας που αφορούν σε μεταφορές ηλικιωμένων και ασθενών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, καθώς και σε απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες στην πόλη της Λάρισας.

Τέλος, συνεχίζονται οι περιπολίες από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος – η 1η, η 2η, η 7η και η 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει στην περιοχή για εντοπισμό από αέρος ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ μετέβη στην περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

Πηγή: Newsbomb.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας