Δημοτικό Συμβούλιο: Νέες κόντρες από την παρέμβαση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

Ξανά στο προσκήνιο ήρθε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, καθώς αυτή τη φορά στο δημοτικό συμβούλιου του Δήμου Λαρισαίων συζητήθηκε η κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών» και «Λαρισαίων Κοινόν», με αφορμή «την κατάληψη του Δημοτικού Ραδιοφώνου από ομάδα αντιεξουσιαστών που μετέδωσαν μήνυμα για το θέμα της απεργίας πείνας του κατάδικου Δημ. Κουφοντίνα στις 18 Φεβρουαρίου, όπως και η συνέντευξη μερικές μέρες μετά.

Το λόγο πρώτος πήρε ο κ. Περικλής Καμάρης, εξηγώντας τι συνέβη αναλυτικά εκείνη την ημέρα στο κτίριο του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αναφέροντας πως υπήρξε επικοινωνία με την Αστυνομία και πάρθηκε η απόφαση να αποφευχθούν οι εντάσεις, με την στάση της δημοτικής αρχής να είναι παράλληλα και η καταδίκη αυτής την ενέργειας.

Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τουρισμού-Πολιτισμού-Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Αλέκος Πατουλιώτης που υπήρξε διευθυντής γραφείου ΔΕΤΠΟΛ, εξηγώντας πως αντίστοιχα είχαν αντιμετωπιστεί τέτοια περιστατικά στο παρελθόν, όπου ανέφερε πως τότε επιλέχθηκε να «μην δοθεί μεγαλύτερη έκταση σε τέτοια γεγονότα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε, «κρίνουμε ένα γεγονός όπου τελικά το αναδεικνύουμε εμείς, χωρίς να αξίζει να αναδειχθεί περισσότερο», ενώ σε ερωτήσεις και καταγγελίες πως δεν υπήρξε επικοινωνία με την Ελληνική Αστυνομία, ξεκαθάρισε πως επικοινώνησε με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και πως δεν πρέπει κανείς να λέει τέτοια πράγματα και ζήτησε ακόμα μια φορά από όλους, «ας μην πηγαίνουμε σε μία αντιπαράθεση χωρίς ουσία. Ας περιφρουρήσουμε όλοι μαζί τη γαλήνη στην πόλη. Είναι γεγονότα που καταδικάζουμε απερίφραστα».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου τόνισε πως θα έπρεπε να διακοπεί την πρώτη φορά το μήνυμα, ενώ δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί συνέντευξη από ανθρώπους που υποστηρίζουν τη βία.

Αντίστοιχα και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων καταδίκασαν τις ενέργειες βίας, ενώ στάθηκαν ακόμα μία φορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας