Καλογιάννης για την κλήρωση των 113 εργαζομένων στο Δ. Λαρισαίων: Η επιλογή μου ήταν μονόδρομος

Με το θέμα που έθεσε η παράταση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφορικά με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε για τις προσλήψεις συμβασιούχων στον Δ. Λαρισαίων ξεκίνησε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Μονόδρομο χαρακτήρισε την επιλογή της κλήρωσης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σημειώνοντας πως έλαβε την απόφαση βλέποντας τη «διαδήλωση» των Λαρισαίων που αναζητούσαν μια θέση εργασίας, έξω από το Δημαρχείο. «Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για εμένα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων, κάνοντας επίσης λόγο και για υπερπροσπάθεια προβολής του θέματος από μερίδα της αντιπολίτευσης. «Δε χρειάζεται να υπάρχει εμπόριο ελπίδας σε ανέργους, αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στους πολίτες, η κλήρωση έχει εφαρμοστεί κι από άλλους Δήμους», είπε ο κ. Καλογιάννης, σημειώνοντας πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και πως μόνο κυβερνητικές αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν κάτι. Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης είπε πως το θέμα των προσλήψεων στους Δήμους απασχολεί και τα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπήρχαν κριτήρια γιατί αυτό όριζε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, διευκρίνησε επίσης ο κ. Καλογιάννης.

Η αντιπολίτευση

Λάθος, πρόχειρη και άδικη από τη Δημοτική Αρχή χαρακτήρισε τη διαδικασία η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Ρένα Καραλαριώτου, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι εγκαλεί τα Μέσα γιατί δόθηκε δημοσίευση στο θέμα. «Δεν μπήκαν κριτήρια για το ποιοι έχουν προτεραιότητα» είπε η κα Καραλαριώτου, προτείνοντας μέσω ΚΕΔΕ να διεκδικηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. «Για να μην παίζουμε με την αγωνία των συμπολιτών πρέπει να μπαίνουν κριτήρια» σημείωσε η κα Καραλαριώτου, προσθέτοντας πως «θέλω να ελπίζω ότι ήταν μια ατυχής στιγμή που δεν πρέπει να επαναληφθεί, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες».

«Το νομοθετικό πλαίσιο δεν διασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά, ο δήμαρχος επένδυσε σε ένα ιδιότυπο εμπόριο ελπίδας, πρέπει να απολογηθεί η δημοτική αρχή και να βρει τρόπους να συνεχίσουν να εργάζονται όσοι αποκλείστηκαν», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης.

Ατυχή χαρακτήρισε τον διαγωνισμό ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αξιών Παναγιώτης Γούλας, κάνοντας λόγο για διαδικασία που αδικεί τους πάντες και κρίνοντας απαραίτητο να υπάρχουν κριτήρια σε αυτές τις διαδικασίες.

Πώς θα μπορούσε να θεωρηθεί κανείς επιτυχών με μια τέτοια διαδικασία, αναρωτήθηκε εκ μέρους της Ορμής Ανανέωσης ο κ. Αχιλλέας Λώλος, σημειώνοντας πως η παράταξη είχε προτείνει αντικειμενική μοριοδότηση.

Η δημοτική αρχή τα έκανε μπάχαλο, μετακυλίει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες που σύρθηκαν σε μια ευτελιστική διαδικασία και να επιλύσει το ζήτημα, είπε ο επικεφαλής της Λαρισαίων Κοινον Κων/νος Βαϊούλης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκε εκπρόσωπος των εργαζομένων που αποκλείστηκαν, ζητώντας να βρεθεί λύση ώστε να επιστρέψουν στην εργασία.

Να προσληφθεί περισσότερος κόσμος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου, ζήτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας Ζήσης Γκαραλιάκος.

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας