Επαναλειτουργούν οι βυθιζόμενες μπάρες στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στην Αγιά

Στα τέλη Μαρτίου προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσουν  οι  βυθιζόμενες μπάρες  στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στην  Αγιά, προκειμένου να υπάρχει σεβασμός απέναντι στην καθημερινότητα των κατοίκων και βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που σκοπό έχει να αποτρέψει την άναρχη  είσοδο – έξοδο των οχημάτων και να επιτύχει την εύρυθμη λειτουργία και χρήση του πεζοδρόμου και την ασφάλεια των κατοίκων

Οι εν λόγω μπάρες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 156/2016 απόφαση του Δ.Σ. περί Τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας Πεζόδρομων του Δήμου, θα βρίσκονται ανυψωμένες  όλο το 24ωρο αποτρέποντας την παράνομη είσοδο οποιουδήποτε οχήματος στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου

Η κίνηση οχημάτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων θα γίνεται τα εξής χρονικά διαστήματα:

–    7: 00 έως 9:00 και 15:00 έως 17:00 για τη χειμερινή περίοδο (1/10 έως 31/3),
–    7: 00 έως 9:00 και 15:30 έως 17:30 για τη θερινή περίοδο (1/4 έως 30/9).

Όταν οι μπάρες θα είναι στην επιφάνεια η διέλευση θα είναι κλειστή. Κατά τη λειτουργία τους για την είσοδο έξοδο η  μπάρα (ένας μεταλλικός κύλινδρος) θα βυθίζεται στο έδαφος και θα παραμένει βυθισμένη  40 δευτερόλεπτα για τη διέλευση του αυτοκινήτου με την χρήση του τηλεχειριστηρίου.

Ο οδηγός προειδοποιείται για την λήξη του χρόνου  από συγκεκριμένο ήχο και λυχνία που αναβοσβήνει.

Ο έλεγχος της βυθιζόμενης μπάρας από τους επιχειρηματίες και κατοίκους του πεζοδρόμου θα γίνεται με τηλεχειριστήριο, ενώ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος  το σύστημα διαθέτει αυτονομία ενέργειας και θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας διαθέτουν όλες τα δικά τους τηλεχειριστήρια. Τα παλιά για όσους διαθέτουν ισχύουν κανονικά.

Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του κεντρικού πεζόδρομου, καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που αναπτύσσονται κατά μήκος του πεζόδρομου της 25ης Μαρτίου, να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς (τηλ. επικοινωνίας: 2494350121), για την υποβολή αιτημάτων για τη χορήγηση αδειών διέλευσης, καθώς και για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση – πληροφορία.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη πιο ελκυστική και ασφαλή ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας