Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας για την ανανέωση των συμβάσεων εργαζόμενων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα που προσλήφθηκαν λόγω Covid-19

Σε ανακοίνωση – επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας Κρίκης Πέτρος, Παναγιώτου Ιωάννης και Παπαδούλης Γεώργιος υπογραμμίζουν τα ακόλουθα:

«ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΚΟΙΝ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Κ. πρόεδρε,

Με αφορμή την τελευταία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις προσλήψεις εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθη ο διαγωνισμός της πρόσληψης των 113 δεν απέδωσε δικαιοσύνη σε όσους εργαζόμενους έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τον καλύτερό τους εαυτό για να βγει ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και μάλιστα εν’ μέσω πανδημίας. Έτσι λοιπόν από τις 14 Γενάρη οι 40 περίπου εργαζόμενοι (30 ΥΕ βοηθοί απορριμματοφόρου και 8 οδηγοί)  με 4μηνη σύμβαση στην υπηρεσία καθαριότητας βρίσκονται στην ανεργία, γιατί δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους.

Υπήρχε η δυνατότητα με βάση το τελευταίο ΦΕΚ της κυβέρνησης να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για άλλους 4 ή και 8 ακόμη μήνες. Ο τρόπος (με κλήρωση) που επιλέχθηκε από τη Δημοτική Αρχή να γίνουν οι νέες προσλήψεις των 113 εργαζόμενων σε πράσινο, καθαριότητα και τεχνική υπηρεσία (Η/Μ), όχι μόνο δεν πήρε υπόψη του την προϋπηρεσία και την προσφορά αυτών των εργαζόμενων στο δήμο, αλλά επί της ουσίας τους αδίκησε.

Επειδή πιστεύουμε ότι πέρα από την πείρα τους που είναι πολύτιμη και απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίες καθαριότητας, θεωρούμε ότι σαν δημοτικό συμβούλιο έχουμε και την ηθική υποχρέωση να ζητήσουμε την ανανέωση των συμβάσεων τους για άλλους 8 μήνες όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Γιατί θεωρούμε ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά αποτελεί δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους και όχι αντικείμενο εκμετάλλευσης και πολιτικών παιγνιδιών από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε  στη συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 2 Μαρτίου να ενταχθεί στην προ ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων τους».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας