Η καλύτερη διαφήμιση της Σκοπέλου για το ερχόμενο καλοκαίρι – «Μια πράσινη έκρηξη στα καταγάλανα νερά»

Εν αναμονή του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου και την επιστροφή των τουριστών με πιστοποιητικά εμβολιασμού, δημοσιογράφος της Daily Mail εκθειάζει ένα ελληνικό νησί, τη Σκόπελο, την οποία ανυπομονεί να επισκεφθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο Στέφεν Μπέιλι επισκέπτεται το νησί εδώ και χρόνια και όπως περιγράφει σε δημοσίευμά του στην Daily Mail ελπίζει να επιστρέψει σύντομα, καθώς η χώρα μας στέλνει ήδη θετικά μηνύματα σχετικά με την υποδοχή εμβολιασμένων τουριστών φέτος το καλοκαίρι. Κάτι που ανέφερε και στην συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο BBC.

Ξεκινώντας αρχικά από την περιγραφή του νησιού, αναφέρει: «Η Σκόπελος είναι μια τεράστια πράσινη έκρηξη στα καταγάλανα νερά, μία από τις κορυφές μια βυθισμένης οροσειράς. Στο βιβλίο του, το Hellenic Traveller του 1964, ο Γκάι Πέντριθ ανέφερε ότι ήταν «μη επισκέψιμη». Αυτό δεν είναι αλήθεια σήμερα, αν και πρόκειται για έναν τεράστιο βράχο χωρίς χώρο για να χτιστεί ένας διάδρομος προσγείωσης».

Στη συνέχεια, αναφέρεται στον τρόπο πρόσβασης στο νησί, λέγοντας: «Το ταξίδι για εκεί μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο όσο του Οδυσσέα, αλλά αποθαρρύνει όσους θέλουν να το προσεγγίσουν εύκολα. Η Σκιάθος διαθέτει το πλησιέστερο αεροδρόμιο και έναν από τους πιο στενούς διαδρόμους προσγείωσης στην Ευρώπη που μπορεί να δεχτεί εμπορικά αεροσκάφη.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι αυτός ο διάδρομος καταλήγει στη θάλασσα, η προσγείωση και η απογείωση δεν είναι για ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πετάξετε προς την Αθήνα και να συνεχίσετε το ταξίδι σας για την Σκιάθο. Η με ένα λεωφορείο από την πρωτεύουσα για ένα ταξίδι 4 ωρών μέχρι τον Βόλο, ακολουθούμενο από ένα ταξίδι με ιπτάμενο δελφίνι ή καταμαράν για τη Σκόπελο».

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, αναφορικά με τη διαμονή, σημειώνει: «Υπάρχουν πολλές επιλογές ενοικίασης, αλλά εμείς μένουμε στο σπίτι της νύφης μου στην κορυφή της Χώρας, μια δύσκολη ανάβαση από το λιμάνι μέσα από λιθόστρωτα δρομάκια, το λευκό και το μπλε σε πλήρη αρμονία με τις διάσπαρτες ροζ βουκαμβίλιες και την καταπράσινη κάπαρη που φυτρώνει άγρια».

Παραστατική η περιγραφή του δημοσιογράφου για το νησί, τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες που γοητεύουν τον επισκέπτη.

Ακολούθως, στο άρθρο του ο Στέφεν Μπέιλι περιγράφει την καθημερινότητα στο νησί, σημειώνοντας: «Η κυρίαρχη ερώτηση κάθε μέρα είναι: «Σε ποια παραλία θα πάμε σήμερα;». Στο ερημικό Γλυφονέρι, που βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια, με την μικροσκοπική ταβέρνα με τον αξιόπιστη φάβα, τις τηγανιτές αντζούγιες και ένα κιλό κρασί στις μεταλλικές κανάτες; Η μια ώρα πεζοπορία μέχρι το Γλιστέρι, μέσα από αρχαία μονοπάτια γνωστά ως καλντερίμια, μέσα από κοίτες ποταμού και ελαιώνες, για κάτι πιο τολμηρό;. Εναλλακτικά, κάντε μια βόλτα στην άλλη πλευρά του νησιού και επισκεφθείτε το εκλεπτυσμένο Λιμνονάρι».

Κλείνοντας ο δημοσιογράφος, ονειρεύεται την επιστροφή του στη Σκόπελο: «Επιστροφή στο σπίτι: με την σκέψη στην επική θέα στον μακρινό Όλυμπο, τις γλάστρες με τον βασιλικό, τα μπολ με τις ντομάτες και εκείνα τα πρωινά ψάρια. Ένα κρύο φεγγάρι υψώνεται στον ουρανό και εγώ σκέφτομαι πως είμαι ο Οδυσσέας. Αλλά ένας άνθρωπος μπορεί να ονειρεύεται. Και θα επιστρέψουμε σύντομα».

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας