Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Με τις ευλογίες του Δημάρχου Αθηναίων ο Λόφος Στρέφη βορά στις ορέξεις ιδιωτών…

Σε ανακοίνωση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ επισημαίνονται τα εξής:
Κινούμενος για άλλη μια φορά με αδιαφανή κριτήρια, όπως στον «Μεγάλο Περίπατο», ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε εκχώρηση του λόφου Στρέφη σε ιδιώτες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων προχώρησε σε αυτή την ενέργεια παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και καταγγελίες για προσχηματική νομιμοφάνεια, έλλειψη ουσιαστικής νομιμότητας και παράκαμψη του θεσμικού πλαισίου, με το πρόσχημα της δωρεάς βάσει του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Η πρόταση της εταιρίας που επιλέχθηκε είναι με τη μορφή ΣΔΙΤ, επειδή η περιγραφή των όρων παροχής του αντικειμένου αποτελούν περιεχόμενο σύμβασης ανάθεσης έργου και προμήθειας υλικών, που όμως εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 4412 του 2016 περί δημοσίων συμβάσεων.

Το αποτέλεσμα είναι ότι:

Η επιλογή της εταιρίας έγινε χωρίς να διενεργηθεί δημόσιος διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη.
Παρακάμπτεται το εφαρμοστέο θεσμικό πλαίσιο (ν.4412/2016).
Ο Δήμος Αθηναίων αποδέχεται καταχρηστικούς και επιζήμιους όρους με αποτέλεσμα ο ιδιώτης «δωρητής» να απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη (!).
Για άλλη μια φορά οι ενέργειες του Δήμου Αθηναίων στερούνται ερεισμάτων νομιμότητας.

Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα την αντίληψη περί διακυβέρνησης του Δημάρχου Αθηναίων – προφανώς θεωρεί τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας ιδιοκτησία του.

Άραγε ο Υπουργός Ανάπτυξης ως καθ’ ύλην αρμόδιος θα ενδιαφερθεί για τις παρατυπίες ώστε να επέμβει, ή μήπως η συγγένεια του Δημάρχου με τον Πρωθυπουργό θα τον κάνει να σιωπήσει για άλλη μια φορά;

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας