Καλογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Διαδικασία διαφανής η κλήρωση – Η σπέκουλα σε ζητήματα ευαίσθητα θέλει προσοχή

Στον κουρνιαχτό που, όπως είπε, σηκώθηκε με αφορμή τις 113 έκτακτες προσλήψεις συμβασιούχων στον Δήμο, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει αποψινού δημοτικού συμβουλίου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος πλήρως την ευθύνη των διαδικασιών της δημόσιας κλήρωσης, την οποία χαρακτήρισε προσωπική του απόφαση.

Ο κ. Καλογιάννης επισήμανε ότι η ανακοίνωση προκάλεσε συρροή υποψηφίων, καθώς στο δημαρχείο κατέθεσαν τα χαρτιά τους 750 άτομα. «Ήταν μία διαδικασία πολύ γρήγορη. Είχε σύντομη χρονική διάρκεια καθώς ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν πάρα πολύ σύντομος και θα έπρεπε όσοι κληρώθηκαν συμβασιούχοι να «πιάσουν» δουλειά τη Δευτέρα».  Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της νομιμότητας και της διαφάνειας της συγκεκριμένης δημόσιας κλήρωσης και κάλεσε την αντιπολίτευση να είναι φειδωλή στις εκφράσεις της. «Η σπέκουλα σε ζητήματα «ιδιαίτερα», όπως της ανεργίας θέλει πολύ προσοχή και να έχετε υπόψη σας όλοι ότι τέτοιες βιαστικές τοποθετήσεις, φορές γυρίζουν και μπούμερανγκ» είπε.

Ο Δήμαρχος επέμεινε μάλιστα στη δευτερολογία του ότι ήταν μία διαδικασία διαφανή, η οποία δεν άφησε κανέναν να πει ότι η δημοτική αρχή έβαλε τους δικούς της ανθρώπους. «Γιατί αν πήγαινα με οτιδήποτε άλλο αυτό θα λέγατε. Κι εν τέλει παραμένει στους πολίτες να κρίνουν τη δημοκρατική ευαισθησία και να κρίνουν όσα είπατε και όσα είπα” αποφάνθηκε.

Γνωστοποίησε τέλος ότι ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η διαδικασία κλήρωσης των 91 ατόμων που θα προσληφθούν στον Δήμο. «Ίσως απόψε κι αύριο το πρωί θα ειδοποιηθούν συνολικά 91 κληρωθέντες για να πιάσουν δουλειά τη Δευτέρα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους» κατέληξε.

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας