Λάρισα: «Ζεστός» ο κόσμος στο άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ – Με μάσκες, αποστάσεις και τήρηση των μέτρων (ΦΩΤΟ)

Ανοιχτά είναι από το πρωί της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στη Λάρισα, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί με το δεύτερο lockdown λόγω κορωνοϊού με τον κόσμο να τα επισκέπτεται, δείχνοντας πως ήταν μία συνήθεια που του έλειψε.

Όπως δήλωσε στο  «Τι Νέα Λάρισα;» ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ αδελφών Βασίλη και Κώστα Γαλάνη, κ. Κώστας Γαλάνης, «ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο, όπως και τον δικό μας κλάδο, αλλά όλοι δείχνουν ζεστοί και πως τους είχαν λείψει οι επισκέψεις στα καταστήματα ΟΠΑΠ».

Ενώ συνέχισε για το διάστημα που ήταν κλειστά τα καταστήματα, αλλά και την μέριμνα του κράτους: «Τα καταστήματα ήταν για τρεις μήνες κλειστά και σίγουρα ήταν μία δύσκολη περίοδος και για τον δικό μας κλάδο, όπως και όλο τον κόσμο. Δεν αναπληρώνονται εύκολα, όλοι οι μήνες που χαθήκαν.

Η βοήθεια από το κράτος μέχρι στιγμής είναι ελάχιστη και περιμένουμε σε μελλοντικά μέτρα που θα ανακοινωθούν να συμπεριληφθεί κι ο δικός μας κλάδος. Οι υπάλληλοι από τα πρακτορεία πήραν κανονικά το κρατικό επίδομα, αλλά οι επιστρεπτέα δεν λειτούργησε σωστά στους πράκτορες κι ελπίζουμε να αλλάξει.

«Το βασικότερο είναι να μην κλείσουμε ξανά»

Το βασικότερο είναι να μην κλείσουμε ξανά. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και με τα νέα μέτρα ανάλογα αν μία περιοχή είναι κόκκινη ή κίτρινη παίζει τεράστιο ρόλο. Ευχόμαστε απλά να μην κλείσουμε ξανά τα καταστήματά μας».

Τη στιγμή που έξω από το κατάστημα, υπήρχαν πελάτες όπου με τις μάσκες τους, αλλά και τηρώντας αποστάσεις έπαιζαν τα παιχνίδια τους ο ίδιος συνέχισε αναφερόμενος στον κόσμο και πόσο θερμά έχει υποδεχθεί την απόφαση να ανοίξουν και πάλι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

«Ο κόσμος είναι πολύ ζεστός και δείχνει πως του έλειψε η επαφή με το πρακτορείο. Οι άνθρωποι έρχονται από το να παίξουν τα παιχνίδια που τους αρέσουν, αλλά και να εξυπηρετηθούν από τους λογαριασμούς τους. Όλοι προσέχουν και δείχνουν να έχουν συνηθίσει στα μέτρα ειδικά μετά το δεύτερο lockdown.

Έτσι κι ο κόσμος μας βοηθά φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις κι εμείς από την άλλη σαν πρακτορείο του δικτύου ΟΠΑΠ, τηρούμε όλα τα μέτρα και προσέχουμε με μάσκες κι αντισηπτικά κι όλοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, δίχως να αντιδρούν».

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε στο αβέβαιο μέλλον που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό, αλλά και τις δυσκολίες που θα συνεχίσουν να υπάρχου, τονίζοντας όμως πως ευχή όλων είναι να έρθουν πάλι καλύτερες μέρες:

«Το σημαντικό για εμάς είναι πως ο κόσμος έρχεται με φυσική παρουσία στα καταστήματα. Καλό είναι και το διαδίκτυο, αλλά είναι διαφορετικά να έχεις την επαφή με τον άνθρωπο κι αυτό το αφουγκράζομαι καθημερινά από τους ίδιους.

«Δύσκολοι και οι επόμενοι μήνες»

Θα είναι δύσκολοι και οι επόμενοι μήνες, δυστυχώς τα πρακτορεία προσφέρουν υπηρεσία και δεν πουλάμε κάποιο εμπόρευμα. Σκεφτείτε πως ο κόσμος έχει συνηθίσει να έρχεται εδώ, να κάθεται και να παίζει, να βλέπει κάποιον αγώνα ή να διαβάσει μια εφημερίδα, τώρα όλα αυτά έχουν αλλάξει.

Το πιο σημαντικό είναι να μην κλείσουν όμως και πάλι τα καταστήματα, να προσαρμοστούμε στα νέα μέτρα και να ελπίσουμε στο καλύτερο αύριο».

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας