Δημήτρης Λιγνάδης: «Καμία παραίτηση, συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου»

Στη διάψευση των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και κάνουν λόγο για επικείμενη παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο προχώρησε με επίσημη δήλωσή του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σε αυτή, αναφέρει πως συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, τονίζοντας πως «ουδέποτε υπήρξε άνωθεν εντολή για παραίτηση», ενώ μάλιστα διερωτάται σχετικά με το «πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες και ποιο σκοπό εξυπηρετούν».

Αναλυτικά η επίσημη δήλωσή του:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι γιος του κριτικού θεάτρου και συγγραφέα, Τάσου Λιγνάδη. Έχει εργαστεί στο θέατρο ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης σε πολλές παραστάσεις. Επίσης, έχει διδάξει υποκριτική σε δραματικές σχολές, σχολεία και πανεπιστήμια. Τον Αύγουστο του 2019 ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας