Βουλή: Πολιτική αντιπαράθεση για τις συναθροίσεις

Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων εως την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για «αντιδημοκρατική μεθόδευση» και υποστήριξε ότι «οι επιδημιολόγοι διαφώνησαν με την απόφαση της ΕΛΑΣ. Στόχος είναι ο περιορισμός της λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας υπογράμμισε «ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για τη Δημοκρατία αλλά δεν κόπτεται να επικρίνει τα μέλη του που κλείνουν το μάτι σε έναν κατά συρροή δολοφόνο, σε έναν τρομοκράτη».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν (φοιτητικά). Η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες» ενώ ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης είπε πως «η απόφαση μου θυμίζει το το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ντροπή».

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου η νέα απόφαση έρχεται να «χαλαρώσει» τους σχετικούς περιορισμούς καθώς εως σήμερα απαγορεύονταν οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε πως η απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων δεν έχει να κάνει με το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμπληρώνοντας πως «κάποτε σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αποφεύγουμε να βλέπουμε φαντάσματα».

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας