Ο Λαρισαίος Ν. Μητσογιάννης στο τιμόνι διοίκησης της Πυροσβεστικής Λασιθίου

Διοικητικές αλλαγές στο νομό Λασιθίου επιφύλασσαν οι κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή στην ηγεσία του Σώματος σε επίπεδο νομού με το Νίκο Βασιλάκη να αποστρατεύεται και τη θέση του να παίρνει ο Λαρισαίος Νίκος Μητσογιάννης.

Και οι δύο μίλησαν στο Ράδιο Λασίθι με τον κ. Βασιλάκη να ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και πρωτίστως την οικογένειά του και τον κόσμου του Λασιθίου, τονίζοντας πως ο ίδιος και όλες οι υπηρεσίες αφήνουν το νομό σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τον βρήκαν Από την πλευρά του ο κ. Μητσογιάννης έδωσε ένα πρώτο στίγμα για τις προθέσεις του και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να ηγηθεί των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού.

Ο κ. Μητσογιάννης όπως είπε ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως υπαξιωματικός από Πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αθήνα και στη συνέχεια μετά από από το πέρασμά του από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής ανέλαβε αρχικά υποδιοικητής και στη συνέχεια διοικητής κλιμακίου της ΕΜΑΚ στη Λάρισα, ήταν διοικητής για πολλά χρόνια στον 1ο Σταθμό Λάρισας και τον τελευταίο χρόνο προήχθη στη θέση του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, απ’ όπου και έρχεται στην ίδια θέση στο νομό Λασιθίου.

Ο νέος διοικητής των υπηρεσιών του Λασιθίου ανέφερε πως πρώτη του προτεραιότητα θα είναι να γυρίσει όλο το νομό, σε κάθε του σημείο, ώστε να δει με τα μάτια του όλες τις περιοχές και έτσι να έχει μια καλύτερη άποψη για να μπορεί να αντιμετωπίσει όποιο περιστατικό χρειαστεί. Το ίδιο όπως είπε έκανε και σαν Διοικητής Μαγνησίας, όπου στην ευθύνη του είχε πέρα από το Βόλο, την πολύ ιδιαίτερη περιοχή του Πηλίου αλλά και τα 3 μεγάλα νησιά των Σποράδων, τη Σκιάθο τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Παράλληλα όπως είπε θα επιδιώξει να γνωριστεί γρήγορα με όλους τους φορείς του νομού, ενώ τόνισε πως όπως έχει κάνει σε όλη τη διάρκεια της πορείας του θα σταθεί δίπλα στο προσωπικό όπου χρειαστεί αναλαμβάνοντας πάντα τις δικές του ευθύνες εκεί που πρέπει.

Τα νέα του καθήκοντα όπως είπε θα τα αναλάβει πιθανότατα από την ερχόμενη Παρασκευή όταν και θα έρθει για πρώτη φορά στο Λασίθι ενώ μέχρι τότε ο κ. Βασιλάκης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Πηγή: radiolasithi.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας