Λαμπρούλης: «Η κυβέρνηση παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για τα νοσοκομεία»

Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και να πάψει να είναι μόνο για μία νόσο, της Covid – 19, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης κατά τη συζήτηση σχετική Επίκαιρης Eρώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Επιπλέον σημείωσε πως να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις, επίταξη ιδιωτικών δομών στην περιοχή, μονιμοποίηση των επικουρικών, απαλλαγή από ποινική και αστική ευθύνη των υγειονομικών για όλο το διάστημα που ασκήθηκε και ασκείται ιατρική «εκτάκτου ανάγκης» και ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε ότι αναβαθμίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αν και κλινικές έγιναν αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών κορωνοϊού και μετατέθηκαν χρονικά χειρουργεία που δεν έθεταν σε κίνδυνο την ζωή ασθενών. Ανέφερε ότι έγινε προκήρυξη για την πρόσληψη οκτώ γιατρών, ενώ για την ένταξη στα ΒΑΕ είπε ότι αναμένεται η σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής.

Η κυβέρνηση εγκληματεί και εγκλημάτησε διότι δεν θωράκισε το σύστημα Υγείας, τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης στη δευτερολογία του. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για τα νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και οι προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας