Αποκαλύψεις για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: «Λογομάχησε με ψαρά – Αδύνατον να τον χτύπησε η δική του προπέλα»

Σε ένα απίστευτο θρίλερ έχει εξελιχθεί ο τραγικός θάνατος του Σήφη Βαλυράκη, καθώς η σύζυγός του με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας καταγγέλει ως αιτία θανάτου του πρώην υπουργού εγκληματική ενέργεια. Την ίδια ώρα, σοκαριστικά είναι όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, σχετικά με τα αίτια του θανάτου του, κάνοντας μάλιστα λόγο για αυτόπτη μάρτυρα που είδε δεύτερο πρόσωπο στο σημείο της τραγωδίας.

Οι καταγγελίες της Μίνας Βαλυράκη, εδράζονται σε συζητήσεις που κάνουν «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέσουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας», όπως αναφέρει η ίδια στην επιστολή της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη Γιώργος Σπύρου, μιλώντας στο Mega κατήγγειλε ότι αιτία του δυστυχήματος είναι ο καπετάνιος ενός επαγγελματικού αλιευτικού. Οπως υποστήριξε, το αλιευτικό πλησίασε το φουσκωτό του πρώην υπουργού. Ο καπετάνιος του σκάφους μάλωσε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι ο καπετάνιος του αλιευτικού μετά τον καβγά, άρχισε να κάνει κυκλικές κινήσεις γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, με αποτέλεσμα από τον κυματισμό που προκλήθηκε, να πέσει στη θάλασσα ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, ο Σήφης Βαλυράκης είναι απίθανο να χτυπήθηκε από την προπέλα του ίδιου του του φουσκωτού, αλλά το χτύπημα στο κεφάλι προκλήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού. Κάλεσε δε τον καπετάνιο να προσέλθει αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη και να πει τα πραγματικά περιστατικά λυτρώνοντας την οικογένεια Βαλυράκη από το μαρτύριό της όπως είπε.

Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα μετά την επιστολή της Μίνας Βαλυράκη, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης επικοινώνησε μαζί της και τη διαβεβαίωσε πως θα γίνει ό, τι είναι δυνατόν για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.

Πάντως, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας